VIDEO Plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu, luate cu asalt de turişti. „Au călcat cu maşinile vegetaţia şi au campat pe plajă”

VIDEO Plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu, luate cu asalt de turişti. „Au călcat cu maşinile vegetaţia şi au campat pe plajă”

PLaja Vadu - captură video

Mii de turişti, cu mii de maşini, au intrat în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării pentru a sta câteva ore la soare, pe plajele Corbu, Vadu sau Midia.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest weekend-ul trecut, plajele sălbatice de la Vadu, Corbu şi Capu Midia, din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turişti.

Astfel, pe plaja Vadu au fost estimaţi în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turişti cu 3.000 de maşini, pe plaja Corbu, 1.700 de turişti şi 480 maşini, iar pe plaja Midia 320 de turişti şi 150 maşini.

„Din păcate, mulţi dintre aceştia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turişti au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia existentă în habitatele de interes comunitar şi au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente şi au aplicat amenzi”, spun reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei delta Dunării (ARBDD).

Zonele costiere naturale Vadu şi Corbu fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice şi specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european şi mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înţeleagă că este nevoie de un comportament responsabil faţă de natură, respectând regulile de vizitare.


Pe aceeaşi temă:


Afaceri ilegale pe plaja Corbu. ATV-uri de închiriat în rezervaţie naturală

Un bărbat de 83 de ani, infectat cu coronavirus, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: