VIDEO Reacţie la clipul în care deţinuţii ne recomandă statul în casă. „Poate fi pus pe acelaşi plan «rezistentul» infractor cu românul plătitor de impozite?“

VIDEO Reacţie la clipul în care deţinuţii ne recomandă statul în casă. „Poate fi pus pe acelaşi plan «rezistentul» infractor cu românul plătitor de impozite?“

Deţinuţii ne spun să stăm în case  FOTO Ministerul de Interne

Infractorii îi îndeamnă pe români să stea în case în această perioadă. Campania aparţine celor de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a lansat un film „motivaţional” în care mai mulţi infractori aflaţi în puşcărie îi îndeamnă pe români să stea în case „la fel cum stau şi ei”.

În film au fost folosiţi deţinuţi de la Penitenciarul Rahova şi Centrul Educativ Buziaş.

„Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi câteva săptămâni”, ne îndeamnă Florin, închis la Centrul educativ Buziaş.

„Este greu, este greu atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră”, spune un alt deţinut.

Campania ANP este criticată chiar de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Cum adică? Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi? Oare se compară? Poate fi pus pe acelaşi plan rezistentul infractor din puşcărie cu românul plătitor de impozite. Ce spuneţi?”, scrie Sorin Dumitraşcu, liderul de sindicat.

De asemenea, sindicaliştii recomandă celor din conducerea ANP să menţină un tipar de comunicare exclusiv informativ şi să continue să pună accent pe implementarea măsurilor de prevenire a epidemiei de coronavirus în penitenciare.

„Gestionarea eficientă a acestei situaţii va comunica opiniei publice tot ceea ce este de ştiut despre penitenciare în această perioadă. Contextul nu e deloc potrivit pentru experimente de comunicare publică”, mai scrie Sorin Dumitraşcu.

Pe aceeaşi temă:

Sorin Dumitraşcu, liderul sindicatelor din penitenciare: „Nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În puşcărie nu e ca la Parlament”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: