Un elev în clasa a XII-a, ales preşedinte al Federaţiei Tinerilor din Constanţa

Un elev în clasa a XII-a, ales preşedinte al Federaţiei Tinerilor din Constanţa

Andrei-Mihai Tănase, preşedintele FTC foto: FTC

Federaţia Tinerilor din Constanţa şi-a ales noua echipă de conducere. În fruntea ei este un elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Federaţia Tinerilor din Constanţa (FTC) şi-a ales noul preşedinte care va lupta pentru respectarea drepturilor şi intereselor tinerilor de către autorităţi, precum şi pentru dezvoltarea infrastructurii locale de tineret.

Astfel, noua conducere a Federaţiei Tinerilor din Constanţa este formată din Andrei-Mihai Tănase, preşedinte al Federaţiei Tinerilor din Constanţa, Corina Iancu, vicepreşedinte şi Alexandru-Florin Cartoafă, vicepreşedinte.

Andrei-Mihai Tănase este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, fiind voluntar activ în Asociaţia Elevilor din Constanţa încă din toamna anului 2016, ulterior ocupând funcţia de preşedinte al Asociaţiei în perioada 2018-2020. În calitate de reprezentant al elevilor acesta a luptat întotdeauna pentru ca drepturile şi interesele acestora să fie respectate, militând pentru un sistem de învăţământ de înaltă calitate.

„Federaţia Tinerilor din Constanţa îşi propune ca în următorul an să implementeze o strategie pentru dezvoltarea mişcării de tineret în judeţ. Aceasta va fi iniţiată printr-o perioada de recrutări, oferind posibilitatea tinerilor constănţeni să participe activ în cadrul Federaţiei, în calitare de voluntari, dar şi asociaţiilor de tineret în calitate de membri ai Federaţiei. Totodată, vom demara toate demersurile necesare pentru înfiinţarea unor centre de tineret în judeţ, dar şi pentru reabilitarea Palatului Copiilor, având drept scop final dezvoltarea unei reţele de infrastructură de tineret stabilă în Judeţul Constanţa.

De asemena, ne propunem să organizăm în mod periodic evenimente destinate tinerilor, precum workshop-uri de orientare profesională, sesiuni de informare privind accesarea fondueilor europene şi programelor Erasmus, dar şi alte activităţi”, se arată într-un comunicat al FTC.

Preşedintele Federaţiei, Andrei-Mihai Tănase, a declarat că „după 4 ani şi jumătate petrecuţi în mişcarea de reprezentare a elevilor mi-am pus întrebarea: de ce pleacă tinerii din Constanţa? Sunt de părere că totul pleacă de la oportunităţile pe care oraşul le oferă pentru tineri. În mandatul cu care am fost învestit îmi doresc, alături de colegii mei, să facem un pas înainte spre a rezolva această problemă, în primul rând prin dezvoltarea mişcării şi infrastructurii de tineret. În perioada următoare vom încerca să aducem tineri implicaţi alături de noi, porţile spre un oraş al tinerilor fiind deschise pentru toată lumea."

Citeşte şi:

Municipiul Constanţa, în scenariul roşu din cauza creşterii cazurilor de COVID-19. Ce măsuri se vor lua

Misterul celor 120.000 de dosare din arhiva Primăriei Constanţa aruncate de-a valma într-o hală
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările