Teatrul Bulandra susţine premiera spectacolului „Antigona“ la Teatrul de Stat Constanţa

Teatrul Bulandra susţine premiera spectacolului „Antigona“ la Teatrul de Stat Constanţa

Antigona FOTO Teatrul Bulandra

În contextul înmulţirii cazurilor de COVID-19 în Capitală, care a dus la închiderea instituţiilor de spectacole, Teatrul de Stat Constanţa oferă scena sa pentru premiera spectacolului „Antigona” de Sofocle, producţie a Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19:00, şi duminică, 25 octombrie, de la ora 17:00, spectatorii din Constanţa vor putea asista la primele reprezentaţii live ale spectacolului „Antigona”, în regia lui Stathis Litvathinos, regizor grec format la Academia Rusă de Artă Teatrală din Moscova, şi care a colaborat de-a lungul timpului cu cele mai importante teatre din Grecia. Premiera online a avut loc pe 1 octombrie a.c..
 
„Antigona” este rezultatul unui masterclass susţinut de Livathinos cu actori ai Teatrului Bulandra, cei selectaţi pentru distribuţia acestui spectacol fiind Alexandra Fasolă (Antigona), Anca Androne/ Silvana Negruţiu (Ismena), Cornel Scripcaru (Creon), Andreea Bibiri (Tiresias), Constantin Dogioiu / Alin State (Hemon), Ana Ioana Macaria (Euridice), Adrian Ciobanu (Paznicul), Lucian Ifrim (Mesagerul 1) şi Maria Veronica Vârlan (Mesagerul 2).
 
Scenografia a fost creată de Maria Miu şi Nina Brumuşilă, iar Daniel Jinga a compus muzica spectacolului. 
Nu este prima dată când Teatrul de Stat Constanţa întinde o mână de ajutor colegilor artişti din capitală: în primăvara anului 2016, după ce Teatrul Nottara a rămas fără sediu, imobilul de pe bulevardul Magheru fiind înscris pe lista clădirilor cu risc seismic ridicat, instituţia teatrală constănţeană de asemenea a pus la dispoziţie scena sa pentru reprezentaţii ale spectacolelor Teatrului Nottara.
 
Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa - Bulevardul Ferdinand Nr. 11
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările