Scrisoare către Ponta. Oamenii de afaceri critică tactica prin care a fost adoptată OUG pentru completarea Codului Fiscal: în doar o zi

Scrisoare către Ponta. Oamenii de afaceri critică tactica prin care a
 fost adoptată OUG pentru completarea Codului Fiscal: în doar o zi

Premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu FOTO Adevărul

Forul agenţilor economici din Constanţa a adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta şi ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu, în care critică graba suspectă cu care Guvernul a aprobat OUG fără consultarea publică, încălcând toate termenele dezbaterii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 14 noiembrie 2013, Ministerul Finanţelor Publice a publicat, în sectiunea Transparenţă decizională, proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice se puteau transmite la adresa de e-mail publicinfo@mfinante.ro, în termen de 10 zile de la publicare, deci până la data de 24 noiembrie 2013.

Surpriză, însă! Proiectul de act normativ a fost aprobat de Guvern în ziua lansării acestui proiect spre dezbatere publică şi a fost publicat în Monitorul Oficial nr.703 din data de 15 noiembrie 2013.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa cere abrogarea acestui act normativ. Pentru discuţii pe tema legii, CCINA pregătise o convocare pentru data de 20 noiembrie, în care urma să strângă amendamentele la această lege fiscală.

„Modul în care a fost adoptată această OUG nu face decât să genereze incertitudine şi instabilitate, într-un domeniu ale cărui repere ar trebui să fie certitudinea şi stabilitatea pe termen lung. Absenţa unei «situaţii extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată», fapt confirmat de data intrării în vigoare a actului, respectiv 1 ianuarie 2014, va putea determina catalogarea ca fiind neconstituţională, a unei astfel de ordonanţe de urgenţă“, atrag atenţia oamenii de afaceri.

Mihai Daraban, preşedintele CCINA Constanţa şi vicepreşdinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a precizat că punctul de vedere offcial a fost transmis către primul-ministru Victor Viorel Ponta şi spre ştiinţa ministrului Finanţelor Publice Daniel Chiţoiu.

„Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa îşi manifestă surprinderea şi, totodată, dezacordul expres cu privire la modul în care a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

Modul în care a fost adoptată această OUG nu face decât să genereze incertitudine şi instabilitate, într-un domeniu ale cărui repere ar trebui să fie certitudinea şi stabilitatea pe termen lung. Absenţa unei «situaţii extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată», fapt confirmat de data intrării în vigoare a actului, respectiv 1 ianuarie 2014, va putea determina catalogarea ca fiind neconstituţională a unei astfel de ordonanţe de urgenţă“, se arată în comunicatul CCINA Constanţa.

Vă mai recomandăm

Sezonul de croaziere 2013 a adus cu 60% mai mulţi pasageri în Portul Constanţa

Ce au cerut primarii din România gigantului Microsoft

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările