Un musulman care a sărit în apă să salveze un copil şi pe bunicul lui din maşină, premiat de Arhiepiscopia Tomisului

Un musulman care a sărit în apă să salveze un copil şi pe bunicul lui din maşină, premiat de Arhiepiscopia Tomisului

Sercin Ristea şi IPS Teodosie Sursa Arhiepiscopia Tomisului

Taximetristul musulman care a sărit primul în apă să salveze doi oameni căzuţi cu maşina în Lacul Tăbăcărie a fost premiat de Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului l-a recompensat pe taximetristul Sercin Ristea, cel care a sărit în apă, fără să stea pe gânduri, pentru a salva oameni.
 
Sercin se afla cu maşina în parcarea de la Pavilionul Expoziţional, aşteptând clienţi, când a auzit că o maşina a căzut în Lacul Tăbăcărie. 
 
El a sărit în apă, scoţându-i pe şofer şi pe nepotul acestuia, în vârstă de 9 ani. Bărbatul suferise un infarct şi a murit, dar copilul trăieşte datorită lui Sercin.
 
„IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a recompensat astăzi dragostea jertfelnică a domnului Ristea Sercin, acordându-i Diploma de Recunoştinţă, o Biblie, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, Cel ce a rostit pilda samarineanului milostiv, şi o carte de învăţătură de credinţă, editată de către Institutul Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.
 
IPS Teodosie a fost impresionat de dragostea copleşitoare şi de curajul salvatorului şi a arătat că, deşi este de religie islamică, domnul Sercin a considerat că aproapele nostru este orice om de orice religie, cum a arătat Mântuitorul. Deşi mulţi priveau, nimeni nu s-a încumetat la gestul salvator, iar Dumnezeu l-a ales pe Sercin să facă această faptă bună.
 
Domnul Sercin Ristea a relatat Arhiepiscopului cum s-a întâmplat accidentul şi a mărturisit că „n-a mai văzut nimic” atunci când a aflat că este vorba de un copil, deşi apa era foarte rece.
 
Reamintim că, în data de 25 februarie, Ristea Sercin a salvat de la moarte două persoane captive, aflate într-o maşină căzută în Lacul Tăbăcărie. Este vorba despre un copil de 9 ani şi un bărbat de 63 de ani“, a transmis Arhiepiscopia Tomisului. 
 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: