Medici scuipaţi şi înjuraţi de un bărbat care trebuia să fie în autoizolare. Individul a intrat plin de sânge în spital

Medici scuipaţi şi înjuraţi de un bărbat care trebuia să fie în autoizolare. Individul a intrat plin de sânge în spital

Medicii i-au acordat primul ajutor                                    FOTO: FB/Spital Hârşova

6 angajaţi ai spitalului au intrat imediat în autoizolare şi aşteaptă acum rezultatul testării pentru coronavirus.

Incidentul s-a petrecut la Spitalul Orăşenesc Hârşova (judeţul Constanţa). Un bărbat aflat în a 13-a zi de autoizolare s-a autoaccidentat şi plin de sânge a intrat în spital.

Managerul instituţiei medicale, Andrei-Bogdan Zidaru, povesteşte într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului ce s-a întâmplat.

„Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie să facă faţă unor situaţii extreme, neprevăzute, cum este cea pe care o vom relata în cele ce urmează.

Individul din imagine, aflat în a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a pătruns grav rănit în incinta spitalului ameninţând, jignind şi scuipând medici şi asistente deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiţi să-i salveze viaţă. Oameni care au continuat să îşi facă treaba, indiferent de ameninţările acestuia şi de faptul că se expun unui caz suspect de COVID-19.

Individul în cauza a trebuit să fie stabilizat pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în alta parte, acesta pierzând mult sânge şi fiind într-o stare critica.

Rezultatul? 6 angajaţi ai spitalului, nevinovaţi, care şi-au făcut treaba cu maxima dăruire, aflaţi acum în autoizolare până la sosirea veştilor (rezultatele testării la COVID-19).

Şi, bineînţeles, acest individ, stabilizat, teafăr şi izolat până la aflarea rezultatelor.

Pe aceasta cale felicitam colegii pentru calmul şi tactul de care dau dovada zi de zi, ajutând oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

Aceşti oameni sunt niste eroi şi trebuie trataţi că atare! Nu înjuraţi, nu scuipaţi, nu batjocoriţi, nu umiliţi, nu expuşi la agenţi patogeni fară echipamente de protecţie, nu minţiţi în dauna propriei sănătăţi.

De asemenea, mulţumim organelor competente pentru intervenţia rapida. Ştim că vă este greu, mai ales în aceasta perioada de criza.

Solicitam public întocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat vieţile oamenilor care l-au salvat astăzi.

Ne vă fi din ce în ce mai greu să continuam în aceste condiţii. Este nevoie de mult calm şi înţelegere.

În cursul zilei de mâine vă fi solicitata comandamentului pentru situaţii de urgenta prezenta armatei (sau a unei alte autorităţi) pentru a asigura paza instituţiei.

Dumnezeu să ne aibă în paza pe toţi!”

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Medic de la Infecţioase despre COVID-19: „Dacă ne izolăm, este posibil să rupem acest lanţ epidemiologic“ 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: