Litoralul pentru hoţi. Cu cât se vinde, pe plajă, iluzia că ajungi fotomodel

Litoralul pentru hoţi. Cu cât se vinde, pe plajă, iluzia că ajungi fotomodel

Femeie la plajă foto: arhivă

Nu doar turiştii vin în sezonul estival pe litoral, ci şi traficanţii, hoţii sau indivizii specializaţi în diferite înşelăciuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, privitor la desfăşurarea unor practici comerciale înşelătoare.

Reprezentanţii firmei prestau „servicii pe bază de tarif fix (200 lei/persoană) constând în efectuarea de fotografii persoanelor interesate, cu promisiunea promovării imaginii acestora în media şi lumea show-bussines-ului”, spun poliţiştii. Tinerele dornice să ajungă fotomodele au picat în plasa acestei „afaceri estivale”.

Poliţiştii au indisponibilizat 9.300 de lei şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

„În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Citeşte şi:

Salvamar înjurat, bruscat şi ameninţat de un turist avertizat că s-a îndepărtat de mal. „Tu ştii cine sunt eu?”

Două cluburi din Mamaia, închise temporar pentru că nu respectau condiţiile de igienă şi nici distanţarea la mese


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările