UPDATE Hoţul care operează în Vama Veche este din nou la lucru. Un păgubit a reuşit să-i ia urma şi a mers la el acasă

UPDATE Hoţul care operează în Vama Veche este din nou la lucru. Un păgubit a reuşit să-i ia urma şi a mers la el acasă

Gelu Sărăţeanu - hoţ din Amzacea Sursa Facebook Noi suntem Vama Veche / Iulian Grecianu

Un hoţ din Vama Veche a fost prins chiar de victime, la 40 kilometri distanţă de locul faptei, cu ajutorul unei aplicaţii de telefon. La scurt timp după ce i s-a făcut un nou dosar penal, recividistul care operase „pe Anglia“ şi a revenit în ţară adus de pandemie este din nou la treabă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iulian Grecianu şi-a petrecut cu familia (soţia şi copiii) câteva zile de vacanţă la Vama Veche, iar în ultima noapte acolo, de 25 spre 26 iunie, hoţii au călcat pensiunea unde stătea Iulian, alături de alţi turişti.

Una dintre turiste a plecat la plimbare la 4 dimineaţa, n-a mai încuiat poarta în urma ei, iar hoţii, 3 la număr, au intrat nestingheriţi.

„Omul a luat fiecare cameră la verificat. Când a deschis uşa unei camere, o fată s-a trezit, dar omul şi-a cerut scuze politicos: <Am greşit camera, scuze!>. A intrat peste noi în cameră în timp ce dormeam, în jurul orei 5. Era fix ultima seară, strânseserăm totul, urcat în maşină… nu am mai încuiat. Eram cazaţi la pensiune, unde de obicei poarta se încuie noaptea.

Dimineaţa, fata care l-a văzut ni l-a descris“, povesteşte Iulian pe grupul de Facebook „Noi suntem Vama Veche!“.

Hoţul a plecat din raid cu 3 telefoane mobile: un iPhone, un Samsung şi un Asus. Era aşa sigur de prada lui, că nu a închis telefoanele pe loc, ci abia când a ajuns la el acasă, în Amzacea, la 40 kilometri de Vama Veche.

Folosind aplicaţia de localizare, Iulian s-a dus ţintă în comuna hoţului. A mers la postul de Poliţie, unde şeful de post l-a recunoscut imediat, după descrierea oferită, pe făptaş: Gelu Sărăţeanu, un hoţ cu cazier, care s-a întors în ţară din Anglia, odată cu declararea pandemiei.

„Frumos a fost când am ajuns la el la poartă şi l-am găsit îmbrăcat fix după descrierea ei. Poliţistul de acolo a fost foarte şmecher, a aflat unde a umblat în noaptea respectivă, înainte ca hoţul să ne vadă... şi de aici o întreagă poveste“, relatează Iulian.

Sărăţeanu a negat iniţial c-a furat ceva. Apoi a scos telefoanele şi le-a returnat posesorilor. Valoarea pagubei era de 5.000 lei.

Gelu Sărăţeanu are acum, din nou, dosar penal pentru furt calificat - a precizat Andreea Iliescu, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Constanţa.

Vamaioţii l-au recunoscut, după fotografie, pe hoţ, vechi client în satul turistic. Îşi face veacul în locurile aglomerate, amestecându-se printre petrecăreţi, scanând mulţimea şi alegându-şi victimele. El mai operează cu 2 complici, din 2 Mai. Taie corturi, fură ce apucă, intră în locurile de cazare şi ia obiecte uşor de vândut - aşa cum s-ar fi întâmplat şi cu telefoanele recuperate de Iulian. 

„Omul a fost prins azi iar la furat în Neptun. Au furat suma de 700 euro de la o pensiune, turiştii cazaţi acolo i-au alergat pe hoţi, i-au prins, i-au dus la Poliţie. După audieri, li s-a dat drumul“, spun localnici care îl ştiu pe Gelu Sărăţeanu ca pe un cal breaz. Hoţul şi-a făcut deci apariţia din nou pe teren, căutând noi victime. 
 
Gelu Sărăţeanu, hoţ din Amzacea Sursa Facebook Noi suntem Vama Veche / Iulian Grecianu

 

Pe aceeaşi temă: 

Poliţia Antidrog şi-a petrecut weekendul la Vama Veche. Consumatorii de stupefiante au fost prinşi în flagrant: de la canabis s-a ajuns la cocaină VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: