Consilierii USR PLUS solicită convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local. Nemulţumirile sunt legate de gospodărirea spaţiilor verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaţii verzi Constanţa FOTO USR
Spaţii verzi Constanţa FOTO USR

În premieră la Constanţa, consilierii USR PLUS solicită convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local în care cer discutarea regulamentului privind spaţiile verzi.

USR Constanţa anunţă că „nemulţumirile cetăţenilor vis-à-vis de modalitatea prin care administraţia publică înţelege să se raporteze la problema gospodăririi spaţiilor verzi ne-au determinat să reanalizăm prevederile HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa.

Concret, Primăria a notificat asociaţiile de proprietari dând termene pentru îndeplinirea unor obligaţii în baza unor prevederi locale şi ale unor interpretări, toate acestea în detrimentul constănţenilor. În conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în domeniu, asociaţiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze prin efort propriu activităţile de cosire şi toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică.

Introducem, de urgenţă, spre aprobare modificarea unor prevederi din HCL 77/2021 pentru a le alinia prevederilor legale şi a nu mai permite interpretări abuzive care să expună Primăria unor acţiuni în instanţă. 

Dorim îndreptarea unor erori ale acestui Regulament prin exonerarea asociaţiilor de proprietari de la obligaţii nelegale în ceea ce priveşte întreţinerea spaţiilor verzi şi a amenajării de spaţii pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deşeurilor municipale. Acestea sunt atribute ale Primăriei pe care nu le poate înstrăina prin notificări abuzive şi ilegale“.

Constănţenii care stau la bloc vor fi obligaţi, prin asociaţiile de proprietari, să achiziţioneze pubele de colectare a deşeurilor, să le monteze pe spaţiul public, să achite contravaloarea ridicării lor şi, la final de lună, să raporteze calitatea colectată.  Totodată, sunt obligaţi să întreţină spaţiile verzi. 

Conform vicepreşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Constanţa, Vasile Hârsescu, măsura este bună, însă hotărârea trebuia gândită înainte. „Toţi vrem să trăim într-un oraş mai curat şi mai frumos, dar trebuie să ne gândim înainte de a cere ceva, nu să le pui oamenilor în cârcă atâtea obligaţii. Cine era gospodar făcea asta şi înainte, însă, pentru unii, proprietatea se termină la un metru de la peretele blocului. Într-un fel, este adevărat“, spune el.

Vicepreşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Constanţa crede că dacă Primăria Constanţa ar fi montat suficiente spaţii de depozitare a deşeurilor şi dacă acestea ar fi fost golite la timp problema ar fi fost rezolvată.

Vă mai recomandăm:

Ruinele Taberei Năvodari, închiriate la preţ exorbitant. Locul vacanţelor copilăriei a ajuns un mic oraş părăsit

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanţa, în dezbatere publică. Tarifele criticate de cetăţeni rămân neschimbate

Vergil Chiţac: „Vă doriţi un oraş ale cărui străzi, trotuare şi spaţii verzi lasă impresia unui târg auto permanent?“
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite