ALEGERI LOCALE 2012 Locuitorii din Mangalia îşi aleg astăzi primarul. Votarea decurge fără incidente violente

ALEGERI LOCALE 2012 Locuitorii din Mangalia îşi aleg astăzi primarul. Votarea decurge fără incidente violente

Alegerile locale 10 iunie 2012

Biroul Electoral Central (BEC) a hotărât ca la Mangalia alegerile să fie reluate pentru Primărie şi Consiliul Local Municipal din cauza neregulilor semnalate. În turul precedent pe primele locuri s-au clasat Zanfir Iorguş - 31,92% şi Cristian Radu - 29,94%.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 17.20 Mangalia votează liniştită. Spre deosebire de primul scrutin, când spiritele s-au încins la mai ales spre finalul închiderii urnelor, electorii din municipiu şi-au exercitat dreptul la vot fără conflicte. Singurele incidente din ziua votării au fost interzicerea unei echipe de televiziune locală pentru a filma în incinta unei secţii şi o greşeală de pe o listă de votare, unde o femeie a constatat că altcineva semnase deja în locul ei.

În total, în Mangalia sunt 35.600 de locuitori, unii dintre ei împlinind 18 ani în perioada scursă de la scrutinul de la 10 iunie. Sunt 26 de secţii de votare în municipiu, iar prezenţa la vot este semnificativ mai bună faţă de prima rundă a alegerilor locale. Procesul de votare merge mai repede deoarece sunt doar două buletine de ştampilat: pentru primar şi pentru Consiliul Local.

Unul dintre candidaţi, independentul Cristian Radu, are şi o echipă de sondare exit-poll, ce îl ajută să aibă controlul asupra numărului de voturi adunate. Un contracandidat, fostul ziarist Adrin Cârlescu, a reclamat că membrii echipei de sondare stau prea aproape de secţiile de votare.

„În rest, este linişte şi sperăm ca în scurtă vreme după ora 21, când se închid urnele, să ştim şi rezultatul votării“, a declarat preşedintele Biroului de Circumscripţie Mangalia, Anton Cristian David.

Neregulile din primul scrutin

Claudiu Tusac, primarul în funcţie al localităţii Mangalia, a declarat că în ziua votului de la 10 iunie s-au produs foarte multe nereguli, ce au fost semnalate Biroului Electoral Central. Mai multe buletine de vot s-au găsit în lenjeria intimă a unei persoane, iar altele în pătuţul unui copil de la grăniniţă. Acesta din urmă aveau deja votul PDL.

„La Mangalia s-a votat şi după ora 21.00, ora închiderii urnelor, iar pe listele suplimentare au apărut vreo 700 de persoane, de care nimeni nu ştie nimic!“, a spus Claudiu Tusac.

Contactat telefonic, Zanfir Iorguş a spus: „Alegerile se reiau pentru că aşa vrea Constanţa şi băieţii de la USL! Ei fură, ei organizează şi după aia spun că nu ştiu ce...!“

Inginerul navalist Zanfir Iorguş (55 de ani) a fost votat de 6.301 de electori, din totalul de 20.382 de persoane cu drept de vot. Mangalia are o populaţie de aproximativ 36.000 de locuitori. În cursa electorală s-au înscris nu mai puţin de 11 candidaţi, dintre care 5 independenţi.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Zanfir Iorgus - 31,92%
Cristian Radu - 29,94%
Mihai Claudiu Tusac - 26,11%
Marin Ciociia - 4,42%
Teodor Munteanu - 2,21%
Marios Thiera Cotlet - 1,96%
Adrian Cirlescu - 1,27%
Vasile Moldovan - 1,25%
Marian Dorner - 0,34%
Ion Niculescu - 1,21%
Marin Oprea - 0,15%

citeste totul despre: