Medic clujean arestat la domiciliu pentru că ar fi luat mită 700 de euro de la un pacient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Recuperare din Cluj este unul dintre cele mai dotate din judeţ.
Spitalul de Recuperare din Cluj este unul dintre cele mai dotate din judeţ.

Curtea de Apel Cluj a hotărât că medicul ortoped Florin Răcăşan de la Spitalul de Recuperare din Cluj va rămâne în arest la domiciliu. Cadrul medical a fost prins în flagrant, zilele trecute, în timp ce ar fi luat mită de la un pacient suma de 700 de euro .

Florin Răcăşan, un cunoscut medic ortoped de la Spitalul de Recuperare din Cuj, a fost arestat pentru 30 de zile la domiciliu, miercuri, conform deciziei Tribunalului Cluj. Potrivit Ziar de Cluj, medicul a fost retinut în urmă cu câteva zile fiind prins în flagrant când lua 700 de euro de la un pacient. 

Curtea de Apel Cuj a respins contestaţia medicului şi a stabilit, joi, că acesta va rămâne în arest la domiciliu.    

   

Decizia Curţii de Apel Cluj

   

Solutia pe scurt a Curţii de Apel Cluj: „În temeiul art. 204 din Codul de procedură penală resping ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul RFM împotriva încheierii penale nr. 500 din 15.07.2019 a Tribunalului Cluj. În baza art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă pe contestatorul RFM la plata sumei de 300 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă”.

Decizia Tribunalului Cluj

Solutia pe scurt a Tribunaului Cluj: „În baza art.218 şi 220. C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, şi în consecinţă : Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, prev. de art.202 alin.4 lit.d C.pr.pen. faţă de inculpatul : - R. F. M., - pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.07.2019 şi până la data de 13.08.2019 inclusiv. În temeiul art.221 alin.1 C.pr.pen. constată că inculpatul locuieşte în şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa de mai sus, fără permisiunea organului judiciar. În baza art.221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii : a) să se prezinte în faţa organului judiciar ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu D. N., D. R. şi D. R.-C. În temeiul art.2 alin.4 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Face aplicarea art.221 alin.8 C.pr.pen. Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu procurorul şi inculpatul. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 15.07.2019, ora 18.50, în prezenţa inculpatului.”

   

Riscă o pedeapsă cu închisoare între 3 şi 10 ani 

Confom articolului 289 din Codul Penal luarea de mită este: 

„(1) Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite