De ce se îngraşă oamenii pe măsură ce devin mai bătrâni. Legătura cu „activitatea termogenă a grăsimii brune“

De ce se îngraşă oamenii pe măsură ce devin mai bătrâni. Legătura cu „activitatea termogenă a grăsimii brune“

Pe măsură ce înaintăm în vârstă ne este mai greu să slăbim. FOTO: Shutterstock

Cercetătorii americani au descoperit că, pe măsură ce îmbătrânim, activitatea termogenă a grăsimii brune este redusă. Grăsimea brună este o grăsime „bună” care ajută la arderea grăsimii albe „rele” din jurul abdomenului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetările Federaţiei Societăţilor Americane de Biologie Experimentală arată că pe măsură ce înaintăm în vârstă, activitatea termogenă a grăsimii brune este redusă. Grăsimea brună este o grăsime „bună” situată în zona din spate a gâtului, care ajută la arderea grăsimii albe „rele” din jurul abdomenului. Astfel, cu ajutorul grăsimii brune, grăsimea albă este „topită” într-un proces în urma căruia rezultă căldură.

În plus, cercetătorii au descoperit, de asemenea, un posibil comutator metabolic de pornire / oprire care ar putea reactiva grăsimea brună.
 

Persoanele în vârstă trebuie să lucreze de două ori mai mult cu dietele şi cu exerciţiile fizice

 
Pentru a face această descoperire, oamenii de ştiinţă au analizat două grupuri de şoareci. Celor din primul grup li s-a eliminat gena factorilor de activare a trombocitelor (PAFR). Al doilea grup a fost normal. Şoarecii cu deficienţă de PAFR au dezvoltat o stare obeză mai severă, caracterizată prin masa mai mare de grăsimi corporale şi viscerale. Rezultatele dezvăluie că deficienţa de PAFR determină disfuncţia ţesutului adipos brun (BAT), care converg pentru a induce dezvoltarea obezităţii, din cauza afectării activităţii termogene a grăsimii brune. Aceast efect este similar cu deficitul întâlnit la persoanele în vârstă. 
 
„O problemă comună este că persoanele în vârstă trebuie să lucreze de două ori mai mult cu dietele şi cu exerciţiile fizice pentru a obţine jumătate din rezultatele tinerilor”, a declarat medicul Gerald Weissmann. „Acum înţelegem de ce se întâmplă asta: grăsimea noastră brună nu mai funcţionează pe măsură ce îmbătrânim. Din păcate, până când se va dezvolta o modalitate de a remedia această problemă, va trebui să fim pregătiţi să mâncăm mai multe salate şi proteine ​​slabe, în timp ce înregistrăm mai mulţi kilometri pe banda de rulare decât omologii noştri mai tineri", concluzionează acesta.
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările