Business de Cluj: a construit două blocuri între case şi le-a dat în chirie. Femeie de afaceri, acuzată că nu plăteşte taxe la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vanessa Youness a intrat în atenţia presei în 2010, când vecinii de pe strada Aurel Ciupe au dat-o în judecată pentru că a ridicat două blocuri într-o zonă de case. Astăzi, la Direcţia de Finanţe Cluj a fost depusă o plângere în care se arată că femeia a închiriat cele două imobile fără a înregistra contractele la Fisc.

„Doresc să reclam două blocuri de apartamente din Cluj-Napoca, Strada Aurel Ciupe Nr. 3, construite special pentru închiriere care nu-şi declară contractele de închiriere la ANAF...fac venituri undeva la 4-5.000 Euro pe luna.  Eu unul am fost un chiriaş şi nu au dorit să-mi înregistreze contractul la finanţe pe motiv ca nu au Carte Funciară (desi cred eu ca 99% au)”, se arată în sesizarea trimisă de clujean la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca. Cele două blocuri au circa 20 de apartamente şi sunt situate într-o zonă de case din cartierul Mănăştur. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gligor Gavriş, a declarat pentru „Adevărul” că faptul că apartamentele nu au Carte Funciară nu scuteşte proprietarul de a înregistra contractul la Finanţe.  „N-are nicio legătură Cartea Funciară cu impozitele la stat. Fiecare om care face venituri trebuie să plătească la stat. El realizează nişte bani după care trebuie să plătească impozite. Este vorba despre evaziune fiscală. Dacă e vorba de mai mult de 5 apartamente situaţia e şi mai gravă”, a spus Gavriş. 

image

Proprietara care a construit blocuri între case 

Din contractul de închiriere, datat în octombrie 2013,  ataşat reclamaţiei, rezultă că pentru apartamentul de două camere situat pe strada Aurel Ciupe 3, chiriaşul achita lunar 250 de euro. Din acelaşi contract rezultă că proprietarul apartamentului este  Vanessa Youness, o femeie de afaceri cunoscută presei clujene din cauza conflictului cu vecinii de pe stradă. Mai exact, Youness a fost dată în judecată de locatarii caselor de pe Aurel Ciupe, pe motiv că încalcă legea construind două blocuri într-o zonă de case. “Blocurile acestea sunt în totală neconcordanţă cu celelalte imobile de pe stradă. Aici sunt numai duplexuri cu un etaj. Eu am locuit pe strada Becaş, la casă, şi m-am mutat de acolo pentru că s-au construit mai multe blocuri chiar lângă curtea mea. Acum iar am probleme cu blocurile”, declara presei Letiţia Lup, unul dintre cei care au dat-o în judecată pe Youness. Situţia a fost „rezolvată” de Primăria Cluj-Napoca în favoarea femeii de afaceri. Vecinii au obţinut în instanţă în luna ianuarie 2010 suspendarea autorizaţiei de construcţie din 2008, însă între timp primăria a emis o altă autorizaţie, pentru aceleaşi imobile, ce prevede un nivel în plus. 

image

Youness: „Dacă nu voia să fie deranjat de noi imobile, trebuia să îşi cumpere câteva zeci de hectare”

Vanessa Youness declara în 2010 pentru ziuadecj.realitatea.net : “Cu ce-l deranjează pe vecinul ce fac eu pe terenul meu? Dacă nu voia să fie deranjat de noi imobile care se construiesc într-o ţară în plină dezvoltare, trebuia să îşi cumpere câteva zeci de hectare şi scăpa de povara unor potenţiali vecini în apropiere. Sunt două imobile de bun gust, realizate de un arhitect cunoscut, iar pentru o derogare de un metru şi jumătate la înălţime se face mult prea mult scandal. Aş fi înţeles dacă aş fi construit acolo World Trade Center, dar nu am făcut aşa ceva. Din cauza unor oameni ca aceşti vecini neliniştiţi, investitori care au bani să dezvolte ansambluri pentru folosul cetăţenilor stau cu banii în buzunar pentru a evita un stres total nejustificat de către cei care îl cauzează. Construcţiile înseamnă locuri de muncă, salarii şi impozite plătite. Dacă nu investim, nu se rulează bani în economie”. 

image

Aşa arată un apartament în cele două blocuri. 

Administratoarea blocurilor: „Eu nu ştiu nimic”

Ramona Bude, administratoarea celor două blocuri de pe strada Aurel Ciupe 3, a declarat pentru Adevărul: „Nu ştiu să vă dau detalii. Nu ştiu nimic. Nu pot să vă ajut”. Am sunat şi la agenţia imobiliară, Welt Imobiliare, care se ocupă de găsirea clienţilor, care ne-a recomandat să vorbim cu Ramona Bude. Chiriaşul mai susţine că Bude a fost cea care l-a informat şi despre faptul că proprietara şi agenţia imobiliară au decis să nu-i restituie garanţia plătită pe motiv că a stat mai puţin de 6 luni, deşi acest lucru nu a fost prevăzut în contract. Aceasta în condiţiile în care toate chiriile şi cheltuielile au fost achitate la zi.  Atât Ramona Bude cât şi reprezentantul Welt Imobiliare au refuzat să ne dea un număr de telefon de-al proprietarei pentru a-i cere punctul de vedere. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca a demarat o anchetă în acest caz. 

Citeşte şi 

FOTO „Casa” de pe bloc, premieră clujeană în urbanismul din România

Cluj: Bulibăşala din urbanism pune piedici la recensământ

La Cluj-Napoca avizele urbanistice se vor da după proceduri noi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite