Ban la Ban trage. Românul Răzvan Ban a dat lovitura în Austria cu un magazin în care-şi răsfaţă cumpărătorii cu 200 de tipuri de cafea

Ban la Ban trage. Românul Răzvan Ban a dat lovitura în Austria cu un magazin în care-şi răsfaţă cumpărătorii cu 200 de tipuri de cafea

Răzvan Ilie Ban importă cafea din peste 30 de ţări şi are nenumăraţi clienţi în magazinul său din Austria

Austriecii se declară mari fani ai cafelei Bans, adusă în ţara lor de un om de afaceri român, stabilit în Villach. Cafeaua sa a fost votată una dintre cele mai bune cafele din Austria de către testerii Falstaff.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa din Austria relatează povestea de succes a românului Răzvan Ilie Ban, care a dat lovitura în Austria cu cafeaua Bans. Românul are un magazin de cafea „La Mattina”, unde iubitorii popularei licori găsesc boabe de cafea aduse din 30 de ţări. 

„Importăm boabe de cafea din Cuba, Etiopia, Uganda, Tanzania, Republica Dominicană sau India”, spune proprietarul, într-un interviu pentru publicaţia austriacă Kronen Zeitung. 

„Cunosc şi fermieri din Nicaragua şi Peru şi iau boabele direct de la ei, imediat”, adaugă el.

Austriecii au remarcat că românul provine din Timişoara, oraşul din care era originar şi inventatorul espressorului, Francesco Illy, care s-a mutat ulterior la Trieste, în Italia. Nepotul acestuia a fost ulterior de două ori primar al capitalei cafelei italiene.

La rândul său, Ban îşi declară dragostea pentru Trieste, despre care spune că este oraşul său favorit din Italia.  „Acesta este oraşul meu preferat din Italia. Oameni harnici lucrează acolo, influenţa slovenă este acolo. Bucătăria este minunată şi ea. Oraşul port este pentru mine o atracţie magică”, le-a spus Ban jurnaliştilor austrieci.

În Austria, Răzvan Ban are numeroşi clienţi care apreciază în mod deosebit gustul cafelei sale.
„Gustul lor este la fel de diferit ca boabele de cafea. Prima pagină a site-ului La Mattina indică faptul că de la deschiderea din 2015 au fost livrate 22.000 de kilograme de cafea de 198 tipuri. Cafeaua Bans a fost votată una dintre cele mai bune cafele din Austria de către testerii Falstaff“, mai scriu austriecii, care adaugă că în magazinul românului poţi savura ciocolată de cea mai bună calitate şi diverse tipuri de ceai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: