Un spital din Bărăgan, vechi de 42 de ani şi depăşit tehnic, va fi extins şi modernizat. Cât costă totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Olteniţa se modernizează FOTO Adevărul
Spitalul din Olteniţa se modernizează FOTO Adevărul

O clădire modernă, care va asigura servicii medicale la standarde ridicate, se va construi în curtea spitalului din Olteniţa. Lucrările, estimate la 8 milioane de euro, urmează să fie finanţate de Compania Naţională de Investiţii.

Consilierii locali din Olteniţa au aprobat deja Studiul de Fezabilitate cu privire la construirea unui nou corp de spital. Clădirea va avea 4 etaje, o suprafaţă de 3.000 mp.  Noul corp de spital va fi amplasat în spatele actualului spital, spre zona unde teoretic ar trebui să aterizeze elicopterul. 

„Va avea un subsol tehnic, la parter se amenaja Compartimentul de primiri Urgenţe care va fi unul dintre cele mai moderne. Acum nu există CPU la Olteniţa deoarece nu îndeplineşte condiţiile, nu există linie de gardă. La etajul 1 vor fi trei săli mari de operaţii plus o sala de Obstretica-Ginecologie. Vom avea şi o secţie”, a precizat Costinel Milescu, primarul municipiului Olteniţa.

Conform proiectului SF, aprobat de consilieri, în prezent, la Olteniţa, serviciile medicale se desfăşoară în clădiri care prezintă neconformităţi majore din punct de vedere al securităţii la incendiu, cu risc seismic ridicat, degratate. 

Prin construirea noului corp se urmăreşte asigurarea de servicii medicale ridicate pentru toţi pacienţii, îmăiedicând astfel deplasarea acestora la unităţi medicale din alte localităţi, dar şi diagnosticarea şi tratamentul precoce al diverselor afecţiuni. Spitalul Municipal Olteniţa a fost înfiinţat în anul 1979, iar clădirea nouă a fost construită în  1985, având o capacitate de 210 paturi de spitalizare continuă. În prezent, unitatea medicală funcţionează cu 210 paturi de spitalizare continuă şi 20 de spitalizare de o zi.

Fonduri pentru protajarea împotriva COVID-19

În luna aprilie a acestui an, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19” de către Spitalul Municipal Olteniţa, din judeţul Călăraşi.

Proiectul, în valoare de 12,41 milioane lei, va fi implementat până la sfârşitul acestui an, şi urmăreşte asigurarea unui tratament corespunzător pacienţilor infectaţi, diminuarea riscului de contaminare a personalului şi a altor pacienţi ai spitalului, precum şi a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populaţiei.

Încă din luna noiembrie a anului trecut, la 3 săptămâni de la preluarea funcţiei de conducere, manageul spitalului din Olteniţa, dr. Claudiu Cocoşilă, trăgea un semnal de alarmă în privinţa neregulilor pe care le-a descoperit în unitatea medicală. În spitalul-suport COVID a fost demarată la acea dată înlocuirea reţelei de oxigen, după ce s-a constatat că rezervorul nu suportă încă 20 de concentratoare aduse pentru salvarea pacienţilor.

Dr. Claudiu Cocoşilă spunea că măsurile adoptate la începutul mandatului său par o picătură într- un ocean, din cauza neregulilor care se dezvăluie rând pe rând: Să nu uităm că spitalul Olteniţa a devenit spital COVID, fiind sacrificat fără a fi îndeplinit condiţiile necesare pentru această transformare. Atitudinea noastră solidară ne va face auziţi şi sunt convins că autorităţile centrale vor reacţiona şi ne vor sprijini, preciza dr. Claudiu Cocoşilă.

Vă mai recomandăm şi:

Calvarul pacienţilor de la ATI. Medic: „Nimic nu ne-a pregătit pentru această provocare. Sunt momente sfâşietoare“

 

Explicaţiile unui medic cu privire la rata mică de vaccinare dintr-un judeţ: „Aşa gândesc proştii-deştepţi”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite