Sistem uriaş de pompare a apei pentru intervenţia la inundaţii, în dotarea pompierilor. Cât a costat echipamentul

Sistem uriaş de pompare a apei pentru intervenţia la inundaţii, în dotarea pompierilor. Cât a costat echipamentul

Echipamenteul pentru intervenţia la inundaţii a costat 550.000 de euro FOTO Facebook/Consiliul Judeţean Călăraşi

Pompierii călărăşeni au un nou echipament pentru intervenţia la situaţii de urgenţă. este vprba despre un sistem mobil de pompare a apei în caz de inundaţii. Sistemul este format din 3 pompe cu o capacitate de pompare de 50.000 l/minut, prevăzut cu rampe uşoare şi dispozitive plutitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Consiliului Judeţean Călăraşi, construcţia este compactă, realizată dintr-o carcasă de tip container şi dispune de acces la orice apă deschisă la o distanţă de minimum 50 m pe orizontală şi/sau minimum 10 m pe verticală.
 
Întregul echipament este achiziţionat în cadrul proiectului transfrontalier "Managementul de risc şi protecţia la inundaţii în regiunile Călăraşi-Polski Trambesh, România-Bulgaria, implementat de Consiliul Judeţean Călăraşi.
Valoarea sistemului de pompare este de 550.000 de euro.
 
În noiembrie 2019, o macara uriaşă, care a costat 500.000 de euro şi poate ridica minimum 60 de tone, a ajuns pe malul Borcei. Mastodontul a intrat în dotarea pompierilor călărăşeni printr-un proiect transfrontalier şi va fi folosit la intervenţii de urgenţă, în special la inundaţii.
 
Capacitatea de ridicare a macaralei este de minimum 60 tone, iar braţul poate fi ridicat la o înălţime de 40 de metri de la nivelul solului. Macaraua de ultimă generaţie are toate accesoriile necesare, inclusiv un coş de salvare, o staţie mobilă Tetra, semnalizare vizuală şi modul acustic cu unul sau mai multe difuzoare, lumini stroboscopice.
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările