Prognoza meteo: Când se schimbă vremea radical. Ce se anunţă până pe 11 mai, unde o să ningă

Prognoza meteo: Când se schimbă vremea radical. Ce se anunţă până pe 11 mai, unde o să ningă

Un nou val de frig loveşte România FOTO Adevărul

Meteorologii anunţă temperaturi anormal de ridicate în România până pe 11 mai, dar şi episoade de vreme rea. De marţi, 14 aprilie, un nou val de precipitaţii şi frig pune stăpânire pe toate regiunile. La munte, în zona înaltă sunt anunţate lapoviţă şi ninsori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării. Cerul, variabil, se va înnora treptat în vest, centru şi nord, unde local, mai ales noaptea, vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Conform ANM,  în zona înaltă de munte, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte şi, temporar, în regiunile vestice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade pe litoral şi 23...24 de grade în vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă în sud-estul ţării.

Vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată şi în Bucureşti. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade.
 
Săptămâna viitoare vremea va fi caldă pentru această dată în prima zi, apoi se va răci. Temporar vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse în jumătatea de nord a ţării şi la munte.
 
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în perioada 13 aprilie-11 mai, temperaturile vor fi, în general, mai calde decât cele normale pentru luna aprilie şi începutul lunii mai. Va ploua mai puţin decât în mod obişnuit în aproape toată ţara.
 
Prognoza meteo în săptămâna 13.04 - 20.04
 
Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, precum şi în extremitatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.
 
Prognoza meteo în săptămâna 20.04 - 27.04
 
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. De asemenea, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toate regiunile.
 
Prognoza meteo în săptămâna 27.04 - 04.05
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
De asemenea, regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.
 
Prognoza meteo în săptămâna 04.05 - 11.05
 
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui excedent local în regiunile vestice, dar şi a unui deficit în cele estice şi sud-estice.

Estimările meteorologice sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată şi este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: