Prognoza meteo: Furtunile violente lovesc România. Ce avem de îndurat şi când se răcoreşte

Prognoza meteo: Furtunile violente lovesc România. Ce avem de îndurat şi când se răcoreşte

Se anunţă furtunri puternice în majoritatea regiunilor FOTO Pixabay

Vreme deosebit de caldă în sud-estul ţării şi furtuni violente în celelalte regiuni. Meteorologii anunţă ploi puternice şi grindină. Instabilitatea atmosferică va cuprinde treptat şi sudul României. O răcorire semnificativă a vremii este aşteptată începând de marţi seară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 19 iulie, conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), vremea va fi în general instabilă în sud-vestul, vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării precum şi la munte, iar seara şi noaptea pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Instabilitatea atmosferică temporar va fi accentuată şi se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse ce vor avea mai ales caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, pe alocuri, vijelii şi grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp, local se vor înregistra cantităţi de apă însemnate.
 
Valorile termice se vor menţine mai mari decât cele specifice datei, iar în regiunile sudice şi sud-estice acestea vor caracteriza o vreme local caniculară după-amiaza când şi disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 37 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 15 şi 23 de grade.
 
În Bucureşti, vremea se va menţine caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi treptat înnorările se vor accentua şi mai ales din orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi se va manifesta prin perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii şi grindină.
 
Marţi, 20 iulie, conform meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toată ţara şi se va manifesta prin înnorări, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină (în extremitatea de vest a teritoriului astfel de fenomene se vor semnala la începutul zilei, iar în cea de sud-est mai ales seara şi noaptea). În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Valorile termice vor scădea şi în jumătatea de sud-est, astfel că vremea va mai fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, doar local în Muntenia şi Dobrogea, iar la nivelul întregii ţări maximele se vor încadra între 23 şi 33 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade, uşor mai mari pe litoral.
 
Şi în Bucureşti se anunţă tot vreme rea. Instabilitatea atmosferică se va accentua, iar în a doua parte a zilei şi seara vor fi înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperatura maximă, uşor mai scăzută faţă de ziua anterioară, va fi de 31…33 de grade, însă disconfortul termic se va menţine ridicat; minima termică va fi de 18…20 de grade.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările