Medic, despre alcool: Nimeni n-a citit vreodată prospectul unei sticle de trascău, dar nu, noi nu ne vacccinăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nimeni nu ţine cont de efectele nefate ale consului de alcool FOTO Shutterstock
Nimeni nu ţine cont de efectele nefate ale consului de alcool FOTO Shutterstock

Când vine vorba despre vaccinul anti-COVID, românii sunt reticenţi şi spun că le schimbă codul genetic, însă nu ţin cont de efectele adverse ale medicamentelor pe care le iau după ureche sau de băuturile pe care le consumă.  Gabriel Diaconu, medic psihiatru, spune că alcoolul este cel mai cancerigen compus în circulaţie.

Medicul a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care face referire la obiceiurile bahice ale românilor, care însă fug de vaccinul anti-COVID pentru că dă reacţii adverse:

„Bezna. La chiuvetă s-a vaccinat, certificat şi-a luat. 

Făceau oamenii, în diverse perioade de restrişte ale istoriei, rachiu din ce se nimerea. Până şi din talpă de bocanc ar fi făcut, atât de mare era inventivitatea. Chemarea etilică, dacă ar fi să fie vreodată una, îi punea pe oameni cot la cot şi, ca la un semn, reinventau pe principii chimice doar de ei ştiute (fără să fi studiat vreodată) arta alambicului.  Ce cicluri de dezvoltare şi cercetare! Ce produse experimentale! Ce lipsa spaimei că stai, nu ştim efectele pe termen lung sau efectele adverse! Hai noroc şi sănătate!

În pandemie au băut oamenii şi spirt medicinal, dacă au avut de unde. Prin comune mai nevoiaşe s-au intoxicat chiar şi unii cu metanol, de le-a luat Pronia vederea sau i-a şi omorît. Totul în numele constantei bahice, şi-a imperativei numărul doi a vieţii: să ne simtem bine.

Nimeni n-a citit vreodată prospectul unei sticle de trăscău. Nu s-a uitat nimeni adânc în globul de cristal privind efectele pe termen lung ale băutului. N-a ieşit nimeni pe internet cu tratamente minunte împotriva plictiselii sau afaniselii. De la Burebista citire şi încă mai demult, românul s-a pilit.

Nu cumva să ieşiţi la lumină!

Ţinem două seturi de registre. Unul cu lucrurile bune, care ştim noi că sunt bune pentru că le ştim, dar mai ales le practicăm şi nu doar noi dar şi vecinii, căci de aia sunt bune, că le face toată lumea şi uite, încă n-a murit nimeni. Şi mai ţinem unul cu lucruri rele, incerte, necunoscute, faţă de care manifestăm suspiciune. Intră aici, la pachet, bumbii, nasturii, pastilele, medicamentele, în general. 

Eu nu prea sunt cu pastilele - zic rând pe rând zâmbind naiv, sfios, peltic românii în timp ce crapă, zemuie pe ei stilul de viaţă. Mă iertaţi, nu prea m-am dus la doctor. Păi dacă n-am avut nevoie până acum?  - rostesc, de-asemenea, românii, în timp ce te uiţi pe analizele lor care urlă, în tăcere, disperat că se apropie ceasul al 13-lea. 

Dar nu cumva. Nu cumva să ieşiţi la lumină. Nu cumva să vă uitaţi în oglindă.

De departe, alcoolul este cel mai cancerigen, cel mai toxicogen compus în circulaţie, probabil la fel de nemernic precum zahărul pe care-l  mâncăm, gălăgios, şi în exces, prin diverse stabilimente. N-are săracul prospect, că acum, în era disecţiei rezumatelor de caracteristici ale produselor, lupte la baionetă pe reţele privind sensul cuvântului ”neuropatie” sau câte cazuri la milion s-au înregistrat. 

Încep copiii patriei să consume de pe la 11 - 12 ani. Numărul celor care abuzează urcă vertiginos spre 16 - 17 ani. Dintre ei se triază un prim contingent de muribunzi precoce pe la 29 - 30 de ani. Şi mai sunt unii, alergători de cursă lungă, care-şi trăiesc agale viaţa printre aburi de etanol, de-şi bleastămă nevestele zilele, şi-şi plâng pruncii nopţile când vine tata de la crâşmă. Dar noi nu ne vaccinăm! Pentru că ne schimbă codul genetic.

Oamenii se lasă convinşi

Eu m-am obişnuit de mult cu disonanţa cognitivă a acestui popor. E previzibilă, poate fi - în discuţii unu la unu - demontabilă. Oamenii se lasă convinşi. Dă-le nişte zeci de minute şi-ai să le schimbi priveliştea. 

N-aveţi voi idee câţi oameni, altfel talibani şi haiduci, se schimbă la faţă într-o discuţie sinceră cu un doctor. Rata de conversie şi apostazie de la toate tâmpeniile vehiculate pe internet despre COVID şi vaccin este de peste 90%. Doar că suntem noi prea puţini, ca şi corp medical. Şi, deci, n-avem răgaz să luăm om cu om. 

Şi atunci ne punem speranţa şi baza tot în voi, ceilalţi. Cei care aţi rămas prieteni raţiunii şi bunului simţ. Şi căutăm să vă înzestrăm, cât putem, cu uneltele persuasiunii. 

Măcar ca să dea, vaccinul, înapoi omului dreptul sfânt la a-şi bea minţile după bunul plac. 

Citez aici, din nou, replica deja legendară a lui Gordon Parker care spunea aşa ”un tratament eficient al depresiei ar trebui să-i redea omului înapoi dreptul fundamental la nefericire”

Aşa şi cu vaccinul anti-COVID. Ar trebui să-i dea înapoi omului dreptul fundamental la a-şi distruge viaţa după bunul plac. Dar nu prin boala asta.”

Vă mai recomandăm şi:

Drama lui Strugurel, românul care a făcut puşcărie pentru zădărnicirea combaterii bolilor: „Am zis că dau în nebuneală“ VIDEO

Medic, despre tratamentele „minune” anti-COVID: Atâţia dintre voi vor muri de o moarte grea

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite