Ce-i aşteaptă pe nevaccinaţi. Medic: Boala va muşca din ei. Cum să vă simţiţi, „majoritate”, în faţa morţii?

Ce-i aşteaptă pe nevaccinaţi. Medic: Boala va muşca din ei. Cum să vă simţiţi, „majoritate”, în faţa morţii?

Proteste anti-vaccin la Bucureşti FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Medicii atrag atenţia continuu că cei nevaccinaţi riscă să fie infectaţi cu SARS-CoV-2. Gabriel Diaconu, psihiatru, vorbeşte din nou despre inconştienţa oamenilor şi spune că în curând boala va muşca din ei, rând pe rând, şi vor ajunge să fie trataţi de cei pe care îi blamează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată ce mesaj a postat medicul pe pagina sa de socializare:

„Bezna

Cea mai trăznită lozincă a ultimelor săptămâni e aceea că: ”suntem puternici, suntem majoritari, suntem ne-vaccinaţi” (anti-COVID).

Asta îmi aduce aminte de un banc vechi, cu miliţieni trimişi la plantat nişte puieţi de brad, unde un răcan îl întreabă pe plutonier: ”toarşu, cum se plantează brazii?” la care acesta răspunde savant ”cu verdele în sus”.

Statistic vorbind majoritatea oamenilor sunt mediocri. Nu-i o ruşine, nu-i o pată pe veston, e o realitate matematică. 

La fel, statistic vorbind, într-o situaţie de viaţă foarte stresantă, apăsătoare, şi unde majoritatea nu e educată, cei mai mulţi vor lua decizii proaste. Pentru ei sau pentru alţii. Mama mea spunea că prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul.

Dar în câteva laboratoare de propagandă se construieşte blazonul noului haiduc al pandemiei, care se luptă cu tiranul în halat alb care-l atacă, mişeleşte, cu un...ac de siringă. Nu vă fie frică, dictatorul pică! Şi alte chemări la oaste simetric aşezate, cât să lase impresia că eşti pe-un câmp de luptă şi te apără stânga, te apără dreapta, te apără forţa numerelor măcar că eşti cu pieptul gol în faţa asaltului de pistoane.

Din toate beznele minţii, asta-i cea mai adâncă.

Un fel de luptă ca la Rovine

În primul rând că omul ăla nevaccinat, care nu are imunitate (încă) la COVID, cu cât sunteţi mai mulţi, şi cu cât mai îngrămădiţi, cu atât rişti să îţi dea şi ţie boala. 

În al doilea rând că nu e nimic în suma tuturor aflaţi în eroare care să confere vreo calitate specială mulţimii. Doar faptul că boala va muşca din ei, rând pe rând. Şi în al treilea rând, dacă ar fi (ce stupizenie) să fie un fel de meci, un fel de răscoală, un fel de luptă de-asta ca la Rovine sau la Călugăreni: 

Tot ”noi” vă tratăm bolnavii!

Hai să ne înţelegem. E ca şi cum ne-am lupta cu turcii şi apoi, dacă pică unul de pe cal, îl trimitem la doctorii lor să-i trateze! Păi cum vine asta?

Şi-a organizat doamna doctor Cutărescu nevaccinată, cu contingentul de asistenţi şi infirmiere nevaccinaţi, cu niscaiva ambulanţieri nevaccinaţi şi cu toată liota de politicieni, oameni de afaceri şi bişniţmeni propriul circuit de sănătate anti-COVID şi nu ştiam noi?

Sunteţi o ”majoritate” pentru că aşa sunt oamenii, vulnerabili la contagiune socială. Nicidecum pentru că aţi avea dreptate, sau aţi avea dovezi. Doar pentru că aveţi nevoie, emoţional, să vă simţiţi mulţi.

Paradoxul lui Moţoc e genial în Lăpuşneanu (mulţi dar proşti, zice tiranul, proşti dar mulţi, zice boierul). E terenul favorabil răsturnărilor de orânduire, din care îşi face iţită faţa hâdă ”dictatura proletariatului”.

Când v-a furat Dumnezeu minţile?

Vă întreb pe voi, cei mai bătrâni (că ăia tineri au uitat trecutul): aţi uitat? 

Aţi uitat dictatura proletariatului? 

Adică acum 31 de ani nişte oameni s-au răsculat împotriva imposturii, împotriva analfabeţilor cocoţaţi pe funcţii, a unui preşedinte care nu vorbea corect româneşte şi care îşi falsificase studiile, aţi murit pe baricade ca să dărâmaţi un regim odios, 

Ca să vă simţiţi, astăzi, ”majoritate” în faţa morţii? 

Când v-a furat Dumnezeu minţile? Dar ce vă imaginaţi voi?

Că, odată săvârşită ”revoluţia” asta a memelor pe internet o să vă adunaţi într-un ”Cece” cu brasarde tricolore cu o siringă tăiată şi o să organizaţi voi ”democraţia medicală”? 

O să apară mişcări de ”democratizare a chirurgiei toracice” şi ”comitete de acţiune pentru reforma în oftalmologie”? Există o singură realitate. Iar realitatea e că, să fii alături de patria ta, alături de România, alături de oamenii ei, înseamnă acum să ai grijă de cei vulnerabili, de cei bolnavi sau care se îmbolnăvesc, de cei care riscă moartea dacă nu se vaccinează.

Restul sunt gogoriţe.”

 Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările