Aglomeraţie. Peste 26 de milioane de persoane au tranzitat frontiera în perioada sezonului estival

Aglomeraţie. Peste 26 de milioane de persoane au tranzitat frontiera în perioada sezonului estival

Aglomeraţie la frontiere FOTO IGPF

Peste 26 de milioane de persoane au tranzitat frontiera în perioada sezonului estival, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut, anunţă Poliţia de Frontieră. Cel mai tranzitat a fost PTF Aeroport "Henri Coandă", cu 4 milioane de persoane, urmat de PTF Nădlac II, cu 2,9 milioane de persoane.

 Conform Poliţiei de Frontieră, traficul de călători şi mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei în perioada sezonului estival s-a desfăşurat cu operativitate, în condiţiile unor valori de trafic ridicate.
 
În sezonul estival (1 iunie - 6 septembrie), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 26 de milioane de persoane, din care 12,5 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 13,5 milioane pe sensul de ieşire din ţară şi peste 6,3 milioane mijloace de transport. În perioada similară a anului trecut, au trecut frontiera aproximativ 22,4 milioane de persoane şi 5,2 milioane mijloace de transport, constatându-se astfel o creştere de 17% a traficului de persoane şi 20 % a mijloacelor de transport.
 
"În perioada sezonului estival, o situaţie aparte se înregistrează la graniţa cu Bulgaria, având în vedere numărul mare de turişti care tranzitează această frontieră (3,78 milioane persoane anul trecut)", arată IGPF.
 
Personalul a fost suplimentat
 
Şi pentru perioada următoare, Poliţia de Frontieră a luat măsuri ca traficul de persoane şi autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale. Astfel, sunt menţinute măsurile de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei.
 
Totodată, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
 
Cum evitaţi aglomeraţia
 
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
 
De asemenea, se recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.
 
"Reamintim că, pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpul de aşteptare este actualizat, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute", arată Poliţia de Frontieră

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: