Sebastian Cucoş, şeful Jandarmeriei Române în timpul violenţelor din 10 august 2018, a fost detaşat la Buzău

Sebastian Cucoş, şeful Jandarmeriei Române în timpul violenţelor din 10 august 2018, a fost detaşat la Buzău

Sebastian Cucoş, răspunzând întrebărilor presei după momentul 10 august 2018

Jandarmii din Buzău îl au coleg pentru următoarele trei luni pe colonelul Sebastian Cucoş, şef al Jandarmeriei Române în timpul violenţelor din 10 august 2018.  Detaşarea la IJJ Buzău a venit odată cu demiterea de la conducerea Jandarmeriei Municipiului Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, colonelul Cucoş îndeplineşte activităţi specifice pe linia misiunilor de ordine publică.

Detaşarea ofiţerului este valabilă începând cu data de 13 februarie 2020. Cucoş este încadrat la unitatea de jandarmi din Bucureşti. 

“Domnul Sebastian Cucoş este detaşat prin ordinul Inspectorului General să îndeplinească activităţi specifice pe linia misiunilor de ordine publică timp de 3 luni. Este încadrat în continuare pe funcţia de director la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti”, declară Georgiana Nazîru, purtător de cuvânt al IJJ Buzău.

În 21 septembrie 2018, Sebastian Cucos a fost pus sub acuzare de către procurori pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participatie improprie la purtare abuzivă în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

În august 2019, Sebastian Cucoş a revenit pe postul de director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, post ocupat în perioada iunie 2016 – august 2017, când a fost împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: