Sculpturile Taberei de la Măgura vor avea coduri QR. Ce află turiştii după scanarea lor VIDEO

Sculpturile Taberei de la Măgura vor avea coduri QR. Ce află turiştii după scanarea lor VIDEO

Sursa Muzeul Judeţean Buzău

Specialiştii Muzeului Judeţean Buzău lucrează la implementarea unui concept prin care lucrările Taberei de Sculptură de la Măgura vor fi puse mai bine în valoare. Expoziţia în aer liber conţine un număr de 256 de statui cioplite în piatră.

Atragerea unui număr cât mai mare de turişti în judeţul Buzău, în 2022, este unul dintre obiectivele propuse de conducerea Consiliului Judeţean, la acest început de an. 
 
Pe lângă alte proiecte, autorităţile au în vedere readucerea în prim-plan a Taberei de sculptură de la Măgura, un obiectiv turistic important.
 
Aici au loc deja acţiuni menite să facă tabăra mai atractivă. 
 
Este vorba despre reînnoirea panourilor, reamenajarea drumului către poieniţe, unde se regăsesc lucrări din ediţiile anterioare, precum şi instalarea de panouri fotovoltaice.
 
Tabăra va avea inclusiv coduri QR pentru fiecare lucrare, proiectul fiind în curs de implementare. 
 
Prin scanarea lor, vizitatorul beneficiază de toate informaţiile despre fiecare lucrare în parte.
 
”Ce aflăm din scanarea unui astfel de cod? Numele lucrării, artistul, CV-ul artistului şi informaţii despre alte lucrări ale sale”, precizează Daniel Costacje, directorul Muzeului Judeţean Buzău.
 
 
Până în urmă cu trei ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional de la Măgura era locul ideal de petrecere al amatorilor de grătare la iarbă verde, iar mulţi dintre aceştia lăsau în urmă mormane de gunoaie. 
 
Între timp, accesul petrecăreţilor a fost interzis, iar în ultimii trei ani s-a reuşit igienizarea întregii suprafeţe. De asemenea, multe dintre sculpturi au fost restaurate, proces care va continua şi în acest an.
 
Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura conţine 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de mari artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările