Patru localităţi din Buzău scapă de restricţii. Municipiul reşedinţă de judeţ rămâne în scenariul roşu

Patru localităţi din Buzău scapă de restricţii. Municipiul reşedinţă de judeţ rămâne în scenariul roşu

Arhivă

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, miercuri, ridicarea restricţiilor impuse în ultimele săptămâni în comunele Scutelnici, Buda, Stâlpu şi Pârscov. Municipiul Buzău se află în continuare în scenariul roşu, fără a fi impusă carantina.

Ştiri pe aceeaşi temă


În cele patru localităţi, cu două săptămâni în urmă, a fost impus scenariul galben ca urmare a depăşirii ratei de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori.

De joi, 3 decembrie, cele patru localităţi vor scăpa complet de restricţii pentru că numărul infectărilor a scăzut iar pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori nu a mai fost atins.

Pe de altă parte, rata de infectare din municipiul Buzău se menţine ridicată, peste pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori ceea ce înseamnă că, aici, restricţiile se menţin şi pentru următoarele două săptămâni. 

Municipiul Buzău se află în scenariul roşu, fără a fi impusă carantina. Printre restricţiile pe care locuitorii municipiului Buzău trebuie să le respecte este interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum şi desfăşurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Este interzisă, de asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă doar persoanelor cazate în cadrul acestor unităţi. 

Mai este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
În prezent, municipiul Buzău are o rată de 4,33 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de săptămâna trecută, dat fiind faptul că şi la nivelul judeţului numărul confirmărilor într-un interval de 24 de ore este în scădere uşoară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările