Patronul unei discoteci, amendat după ce poliţiştii au văzut imaginile cu zecile de petrecăreţi VIDEO

Patronul unei discoteci, amendat după ce poliţiştii au văzut imaginile cu zecile de petrecăreţi VIDEO

Sursa Facebook

Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni s-au sesizat din oficiu, în urma apariţiei unor imagini pe o reţea de socializare care prezentau mai multe persoane la o petrecere.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Din verificări, poliţiştii au stabilit că imaginile provin de la un operator economic din Vadu Paşii, iar evenimentul a avut loc în data de 23 ianuarie, fiind astfel încălcate prevederile legale.
 
În acest context, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19.
 
Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2.
 
În perioada 25 – 28 ianuarie a.c., poliţiştii buzoieni, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, precum şi cu reprezentanţi ai tuturor instituţiilor  cu atribuţii de control din Buzău, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii COVID-19, la activităţile de verificare participând peste 900 de efective.
 
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 100 de societăţi comerciale şi operatori economici, în peste 180 de locaţii de interes. Totodată, au fost legitimate şi verificate peste 5.500 de persoane.
 
Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 154 sancţiuni contravenţionale, dintre care 111 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 15  sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, toate conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 34.000 lei. În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă. 
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările