Lanţul de supermarketuri care a montat garduri între vaccinaţi şi nevaccinaţi, pârât la Ambasada Germaniei

Lanţul de supermarketuri care a montat garduri între vaccinaţi şi nevaccinaţi, pârât la Ambasada Germaniei

Sursa I. Bunilă

Numeroasele postări prin care este criticată montarea gardurilor metalice în incinta unor supermarketuri au atras atenţia membrilor Asociaţiei Pro Consumatori (APC). Aceştia au înaintat sesizări mai multor instituţii, inclusiv Ambasadei Germanei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat publicat pe pagina Asociaţiei Pro Consumatori, măsura montării gardurilor care separă vaccinaţii de nevaccinaţi este catalogată ca fiind ofensatoare la adresa clienţilor. 
 
„Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălţime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinaţi, doar ca măsură de prevenţie în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă şi ofensatoare la adresa consumatorilor”, scriu reprezentanţii APC România.
 
Potrivit conducerii asociaţiei, o astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi mai degrabă „le aminteşte românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separaţi pe criterii ideologice şi nu numai”.
 
Asociaţia Pro Consumatori anunţă că a sesizat conducerea executivă a SC Kaufland SCS, precum şi câteva instituţii, ca Ambasada Germaniei în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările