Gazele naturale de la Caragele-Buzău vor asigura independenţa energetică a României pentru trei ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Romgaz va începe să extragă gaze naturale din zona Caragele, judeţul Buzău, cel mai probabil de anul viitor, în încercarea de a reduce dependenţa României de gazele ruseşti.

Rezervele din zăcământul de adâncime de la Caragele sunt estimate de Romgaz la aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, cantitate care ar asigura independenţa energetică a României pe o perioadă chiar şi de trei ani. 

Proiectul Caragele presupune forajul a peste 20 de sonde de deschidere, evaluare şi exploatare, extinderea infrastructurii existente şi construirea unor noi facilităţi de suprafaţă.

De asemenea, Romgaz va înfiinţa o sucursală la Buzău cu 364 de angajaţi şi urmează să închirize un sediu de pe piaţa liberă. 

„A fost aprobată, în unanimate, înfiinţarea sucursalei de la Caragele, Caragele fiind un perimetru onshore foarte important cu o rezervă foarte mare. Dorim să începem investiţia şi la Caragele”, a anunţat ministrul Virgil Popescu, la sfârşitul lunii martie.

Actualul primar al comunei C.A Rosetti, în subsolul căreia se află punga de zăcământ, spune că în paralel încearcă să găsească soluţii pentru racordarea gospodăriilor la conducta care le traversează localitatea. Peste 6 milioane de euro ar costa lucrările. 

”Avem conducta degeaba pentru că noi, în afară de taxa pentru perimetrul sondelor, nu luăm nimic. (...) Ar fi normal să fim subvenţionaţi cumva să racordăm gospodăriile la această facilitate”, spune Costel Crăciun, primarul comunei C.A. Rosetti.

Potrivit estimărilor ministrului Economiei, Virgil Popescu, primele gaze din zăcământul de la Caragele vor fi extrase în 2023.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite