Ajutoarele destinate persoanelor defavorizate, distribuite după Paşte. Ce alimente sunt în pachet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Pe 28 aprilie 2022 începe distribuirea produselor alimentare, tranşa a patra, prin Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate în toate cele 87 de localităţi de pe raza judeţului Buzău.

Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate se derulează din anul 2018.

Produsele vor ajunge în toate primăriile până pe data de 5 mai 2022 - deci după sărbătoarea de Paşti de la 24 aprilie. Pachetele vor conţine făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve de carne de vită şi porc, pate, compot şi gem. 

La nivelul judeţului Buzău vor fi distribuite 46.325 de pachete, prin intermediul primăriilor. Aceste ajutoare vor ajunge în primul rând la familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat, acordat în baza legii 416/2001, repsectiv persoanele beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei.

Vor mai primi pachetul alimente de bază persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente de alte situaţii asemănătoare şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Pe lista beneficiarilor de ajutoare se mai află persoanele cu handicap grav sau accentuat şi cei care locuiesc în aşezările informale, pe baza listei comunicate de către reprezentantul legal al UAT-urilor. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite