Primărie din judeţul Buzău, sancţionată de Garda de Mediu cu amenda maximă din cauza unui depozit de gunoi

0
0
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Primăriile pe terenurile cărora se depozitează gunoaie riscă amenzi usturătoare. Un astfel de caz este în Buzău, acolo unde Primăria comunei Luciu a primit amenda maximă, de 15.000 de lei, de la Garda de Mediu.

Asta, pentru că localnicii au aruncat gunoaiele la întâmplare pe un teren de la marginea satului, chiar dacă în comună există un contract cu o firmă de salubritate.

Neglijenţa şi nepăsarea costă scump. Primăria comunei Luciu din judeţul Buzău a fost sancţionată pentru ca nu a reuşit să-i convingă pe localnici să nu mai ducă gunoiul menajer la marginea satului. 

Cu căruţele încărcate cu tot ce este nefolositor, sătenii au transformat perimetrul pentru resturi vegetale într-o groapă de gunoi ilegală. Vântul a răspândit pet-urile, materialele plastice şi alte deşeuri pe tot islazul.

Primarul localităţii recunoaşte că nu a dat nicio amendă până acum pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer. ”Dacă aplicăm şi amenzi înseamnă să punem încă o povară pe spatele cetăţenilor”, este explicaţia primarului din Luciu, Mircea Frîţilă.

Unii localnici recunosc că nu au contract cu societatea de salubritate, şi că dau foc gunoaielor în propriile curţi. Costurile lunare pentru acest serviciu sunt de 30 de lei pe lună pentru fiecare gospodărie.

Pentru ca termenul de conformare este de o luna de la primirea amenzii, autorităţile se grăbesc sa între în legalitate. Autorităţile locale vor să amenajeze platforme betonate pentru gunoiul de grajd, şi pentru asta încearcă să atragă fonduri de la Ministerul Mediului.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite