FOTO Cum îi sprijină elevii unui liceu pe medicii aflaţi în prima linie a luptei cu COVID-19

FOTO Cum îi sprijină elevii unui liceu pe medicii aflaţi în prima linie a luptei cu COVID-19

Sursa Facebook

Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Alexandru Vlahuţă” s-a oferit să confecţioneze viziere pentru cadrele medicale din Spitalul Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Primele viziere au ajuns deja în unitatea medicală devenită spital-tampon pentru bolnavii cu coronavirus. Structura de plastic este realizată la o imprimantă 3D.

Ştiri pe aceeaşi temă


În cadrul Clubului de Robotică ”BoogeyBots” de la Colegiul Naţional ”Al. Vlahuţă” din Râmnicu Sărat activează 15 elevi, dar şi alţi voluntari.  

După realizarea primelor prototipuri, vizierele au fost verificate de către Direcţia de Sănătate Publică Buzău, iar distribuirea lor a fost aprobată. 

”40 de viziere au ajuns până acum la cadrele medicale din Râmnicu Sărat, îngerii în uniforme albe”, scriu pe Facebook elevii din Clubului de Robotică.

Primele 20 de viziere către Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, alte 14 viziere, la Policlinica Râmnicu Sărat şi 6 viziere, către alte cadre medicale din unitatea medicală.

O vizieră are în componenţă o structură din plastic ce se fixează pe cap, o bandă elastică şi scutul transparent ce asigură protecţia utilizatorului. Structura de plastic este realizată la o imprimantă 3D.

Imprimanta clubului de robotică are capacitatea de a printa 10 viziere în 24 de ore, dar capacitatea de producţie ar putea creşte prin achiziţionarea unor imprimante 3D suplimentare. 

În acest sens, echipa face apel către deţinătorii de imprimante 3D din Râmnicu Sărat şi către sponsorii locali sau din împrejurimi, care le pot susţine iniţiativa prin donarea de materiale sau fonduri.

Membrii clubului pot fi contactaţi fie pe pagina de Facebook BoogeyBots, fie la numărul de telefon 0766 417 409 sau la  adresa de e-mail boogeybots@gmail.com.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: