Elevii din Buzău vor învăţa ca în Finlanda. Este stimulat potenţialul creativ al fiecărui copil

Elevii din Buzău vor învăţa ca în Finlanda. Este stimulat potenţialul creativ al fiecărui copil

Arhivă

Autorităţile din Buzău au început demersurile pentru înfiinţarea în municipiu a unor clase după model finlandez. Modelul finlandez de educaţie este considerat cel mai performant din spaţiul european, pentru că pune accentul pe abordarea individualizată, centrată pe elev şi pe stimularea potenţialului creativ al fiecărui copil.

Ştiri pe aceeaşi temă


Edilul Buzăului este încrezător în şansele de reuşită ale unor astfel de clase, după ce a primit deja un semnal pozitiv din partea Ambasadei Republicii Finlanda în România. 

Cele două clase experimentale vor fi înfiinţate, cel mai probabil, la Şcoala gimnazială nr. 11, cea mai mare unitate şcolară din judeţul Buzău.

Finlanda are cel mai bun sistem şcolar din lume, potrivit evaluărilor făcute de specialiştii în domeniu, dar şi în baza rezultatelor obţinute la olimpiadele internaţionale. 

Nordicii au ajuns la această performanţă prin revizuirea întregului lor sistem. Elevii din Finlanda au doar patru ore de şcoală pe zi şi cel mai scurt an şcolar din toată Europa. 

Tot aici, conceptul de „temă pentru acasă” nu există. Încă din primii ani de şcoală, după fiecare caz în parte, copilul este încurajat să-şi dezvolte cât mai bine anumite abilităţi şi nu este “bombardat” cu informaţii inutile, aşa cum se întâmplă în sistemul de învăţământ românesc. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările