Clipul care te convinge în câteva minute de ce a meritat Ţinutul Buzăului statutul de geoparc UNESCO VIDEO
0În ziua de 21 aprilie 2022, „Ţinutul Buzăului” a devenit, oficial, Geoparc internaţional UNESCO, al doilea din România, după „Ţara Haţegului”. Distincţia a fost oferită de către consiliul director al UNESCO, prin intermediul unei videoconferinţe.
Experţii UNESCO au vizionat, mai întâi, un clip de prezentare a Ţinutului Buzăului, după care un interpret din comuna Săruleşti a oferit un moment artistic impresionant.
Consiliul Judeţean Buzău şi Universitatea din Bucureşti sunt instituţiile care au iniţiat şi coordonat acest proiect de dezvoltare încă din anul 2007. „Ţinutul Buzăului” are şi un logo, care va apărea pe toate materialele promoţionale.
Reprezentantul UNESCO în România spune că evenimentul de joi, de la Buzău, este unul foarte important pentru turismul românesc. Brandul „Buzăul Land” va fi promovat la nivel naţional şi internaţional, la diferite târguri de turism.
Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din zona de munte a judeţului se aşteaptă la un număr mai mare de turişti. În acelaşi timp, rerezentanţii HORECA şi-au propus să ofere servicii de cazare la standarde şi mai ridicate.
Încă din acest an, „Ţinutul Buzăului” va beneficia de un buget anual. O parte din buget va fi asigurată de Consiliul Judeţean Buzău, iar cealaltă, din fondurile Asociaţiei ”Ţinutul Buzăului”, prin donaţii şi sponsorizări.
Vulcanii noroioşi, domurile de sare, focurile vii, trovanţii de la Ulmet, aşezările rupestre şi chihlimbarul de la Colţi sunt printre cele mai renumite atracţii pitoreşti ale Ţinutului Buzăului din zona de curbură a Carpaţilor.
Joi, alături de „Buzău Land”, alte şapte regiuni din lume au devenit geoparcuri internaţionale recunoscute de UNESCO.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului