Bariere colectoare de plastic, noile arme în lupta cu poluarea râurilor VIDEO

Bariere colectoare de plastic, noile arme în lupta cu poluarea râurilor VIDEO

Sursa foto: Aluniş Art Center

Prima barieră colectoare de PET-uri a fost montată pe râul Buzău, la Pătârlagele, prin proiectul ”Cu Apele Curate”. Este vorba despre un sistem care colectează deşeurile din apă, care facilitează strângerea acestora.

Bariera plutitoare amplasată pe râul Buzău automatizează colectarea deşeurilor aduse de apă la viituri, deşeuri de tip PET, cutii de tablă, resturi menajere, pungi şi facilitează strângerea acestora în vederea gestionării responsabile de către operatorii de salubrizare. 
 
”Valea Buzăului este un loc extrem de important din punct de vedere turistic pentru Judeţul Buzău, preferat pentru activităţi recreative gen rafting, kayaking, pescuit, picnic şi drumeţii, fiind presărată cu acumulări de deşeuri, locuri care sunt folosite pentru depozitarea ilegală a deşeurilor în mod repetat”, transmit reprezentanţii Aluniş Art Center, parteneri în cadrul proiectului.
 
Judeţul Buzău va deveni primul din ţară cu trei astfel de sisteme colectoare de plastic. ”În lunile care urmează, în cadrul proiectului demarat de noi, vom instala încă două bariere, una pe râul Buzău în dreptul localităţii Cislău şi una pe Bâsca Rozilei”, spune Iulia Sîrbu, fondatoarea Aluniş Art Center. 
 
Potrivit iniţiatorilor acestui proiect, Bariera de la Pătârlagele reprezintă al patrulea sistem de acest tip montat pe un râu din România, celelalte fiind montate pe Jiu, Cerna şi Olt. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările