Încă patru angajaţi din Spitalul Judeţean Buzău au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Încă patru angajaţi din Spitalul Judeţean Buzău au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Arhivă

Creşte numărul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Buzău infectate cu coronavirus. După ultimul set de teste pentru COVID-19, au fost înregistrate patru cazuri noi, toate în secţia ORL. Managerul unităţii medicale crede că în zilele următoare ar putea apărea mai multe cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului sanitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui anunţ al conducerii Spitalului Judeţean, pe data de 20 mai s-au înregistrat patru cazuri cazuri noi, două asistente medicale şi două infirmiere, toate din secţia ORL. 

Ca masuri urgente de limitare a infectiei cu covid 19, impreuna cu DSP Buzau s-a stabilit ca pe sectia O.R.L. sa se efectueze dezinfectie terminala si limitarea internărilor.

Managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, crede că în zilele următoare ar putea apărea mai multe cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului sanitar. 

De la izbucnirea focarului de COVID-19 în spital au fost depistate pozitiv 17 persoane. Este vorba despre patru pacienţi, doi medici, şapte asistente medicale şi patru infirmiere, afectate fiind două secţii: Medicină Internă şi ORL. 

Toate cadrele medicale şi pacienţii internaţi pe secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău au fost testaţi pentru a se stabili dacă sunt infectaţi cu noul coronavirus.
 
Decizia a fost luată în urma anchetei epidemiologice a DSP Buzău, după ce un medic de pe ORL a fost depistat pozitiv, în cursul zilei de marţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările