O ursoaică cu doi pui a dat iama într-o gospodărie din Fundata. A luat un miel şi l-a mâncat în curtea localnicului

O ursoaică
cu doi pui a dat iama într-o gospodărie
din Fundata. A luat un miel şi l-a mâncat în curtea localnicului

Urşii atacă de o lună gospodăriile din Fundata. FOTOArhivă.

O ursoaică cu doi pui a intrat în această dimineaţă în gospodăria unui localinic, unde a mâncat un miel. Urşii terorizează localitatea Fundata de o lună, iar autorităţile cer recoltarea a patru exemplare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ursoaica şi cei doi pui a fost observată de propietarul gospodăriei, care a auzit zgomot. Omul a sunat la 112, după care a reuşit să alunge animalul, ajutat de mai mulţi vecini. Înainte, însă, ursoaica a apucat să ia un miel, pe care l-a mâncat liniştită în curte. Mai mulţi vănători, dar şi un echipaj de jardarmi au ajuns în zonă, dar ursoaica a dispărut în pădure. Jandarmii au rămas în zonă pentru a se asigura că animalul nu revine.

Urşii terorizează localitatea Fundata de o lună. Până acum au fost văzuţi patru urşi, care intră în gospodării în căutare de hrană şi ucid animalele domestice. Ultimul atac a avut loc duminică noaptea când un urs a ucis patru oi. Pe una dintre ele a mâncat-o. Vânătorii au cerut recoltarea celor patru urşi deoarece au un comportament agresiv.

„Am început să lucrăm la dosarele celor patru urşi din Fundata care sunt periculoşi. Acum câteva zile de exemplu au intrat în gospodăria unui medic şi au omorât patru oi. Pe una dintre ele au mâncat-o. Vizăm doar urşii periculoşi“, a mai spus prefectul Marian Rasaliu.

Urşii au devenit deja o obişnuinţă la Braşov. În ultimele două săptămâni au coborât de cinci ori în Cartierul Răcădău din Braşov. Marţea trecută o ursoaică şi cei trei pui ai ei s-au plimbat în zona Carrefour din cartierul Astra. Şi la Fundata au fost văzuţi doi urşi, dar şi lupi în apropierea gospodăriilor. De asemenea acum două săptămâni la Hârseni un bărbat a fost atacat de un urs şi a suferit răni la mâini şi la picioare. Acum trei săptămâni o fată de 14 ani şi un bărbat au fost atacaţi lângă un bloc din Făgăraş.

Un urs a devenit vizitator permanent la Cabana Postăvaru. Animalul s-a obişnuit să vină la cabana aproape în fiecare noapte. Forţează uşa şi fură zahăr şi bomboane. Nu este violent.  Pentru că este mereu prezent în zonă i s-a dat şi un nume, autentic românesc: Ionică.

Specialiştii spun că trebuie luate măsuri de termen lung pentru ca urşii să nu mai coboare în zonele locuite şi că împuşcarea animalelor nu va rezolva problema. Specialiştii spun că trebuie create arii speciale pentru urşi, dar şi zone tampon unde animalele să găsească de mâncare pentru a nu mai intra în curţile oamenilor. 

Te-ar putea interesa şi:

Ursul Ionică a venit din nou în vizită la Cabana Postăvaru. Nu a fost violent şi s-a împrietenit cu câinii din zonă.

 

citeste totul despre: