Milionarul braşovean Ioan Neculaie, trimis din nou după gratii. Pentru ce a fost condamnat

Milionarul braşovean Ioan Neculaie, trimis din nou după gratii. Pentru ce a fost condamnat

Ioan Neculaie este dat în urmărire generală FOTO Adevărul

Ioan Neculaie se află într-un cartier rezidenţial de lux din Salonic (Grecia) şi a încercat tot felul de demersuri să scape de închisoare. Curtea Supremă i-a respins recursul în casaţie, astfel că va merge la puşcărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Milionarul braşovean Ioan Neculaie nu scapă de închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul în casaţie formulat de avocaţii omului de afaceri. Fostul patron al FC Braşov are de executat doi ani şi două luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 
 
Neculaie urmează să fie extrădat din Grecia pentru executarea pedepsei. Cât timp aştepta să fie extrădat, Ioan Neculaie a sperat că poate scăpa de pedeapsă şi le-a cerut prin avocaţilor săi să depună recursul în casaţie. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au găsit însă motive pentru a lua în discuţie o anulare a pedepsei sau rejudecarea dosarului său. 
 
„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Neculaie Ioan împotriva deciziei penale nr. 62/AP din 21 ianuarie 2022, pronunţate de Curtea de Apel Braşov”, a fost decizia judecătorilor Curţii Supreme.
 
Potrivit aceleiaşi decizii, fostul patron al Roman SA trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată, în valoare de 200 de lei. Decizia este definitivă, astfel că Ioan Neculaie va trebui să se întoarcă după gratii, acolo unde a mai fost tot pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 
 
În vârstă de 65 de ani, afaceristul a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov, în data de 21 ianuarie 2022, la doi ani şi două luni de închisoare, cu executare, deoarece mai avea un rest de pedeapsă de executat de la condamnarea anterioară. 
 
În momentul condamnării, Ioan Neculaie a plecat din ţară şi  a fost dat în urmărire internaţională şi prins pe 29 ianuarie, la Salonic, unde se ascundea într-o zonă rezidenţială de lux. Ajuns în faţa judecătorilor eleni, aceştia au decis definitiv că poate fi extrădat în România.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările