Hoţi arestaţi la Braşov

Hoţi arestaţi la Braşov

Poliţiştii i-au prins pe hoţii care au spart maşina.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au încpeut urmărirea penală faţă de Ciprian Eugen Sâmin şi Ioan-Daniel Trif, acuzaţi de furt calificat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din probatoriul administrat de procurori, sâmbătă, la ora 16.11, două persoane necunoscute, au spart geamul de la portiera dreapta spate de la un autoturismul marca VW Touareg înmatriculat în Bucureşti, care era parcat în Braşov, pe str. Gheorghe Băiulescu, de unde au sustras mai multe bunuri. După ce au dat lovitura, cei doi au plecat pe jos, iar apoi s-au într-un taxi din zonă.

Ghinionul hoţilor a fost că unii poliţişti care aveau o altă misiune în zonă au observat cum s-a dat spargerea şi şi-au anunţat colegii, care au dat în urmărire taxiul, care a fost văzut pe str. Castanilor, iar în interior se află persoane ce au fost implicate în comiterea unui furt dintr-un autoturism. În consecinţă, poliţiştii au blocat str. 13 Decembrie, pe sensul de mers spre Sânpetru, după care au mers printre coloanele de autoturisme formate, la un moment dat identificând în trafic autoturismul urmărit.

„Poliţiştii le-au solicitat ocupanţilor autoturismului să coboare din maşină, ocazie cu care aceştia au fost identificaţi ca fiind inculpaţii Sâmin Ciprian Eugen şi Trif Ioan-Daniel, iar conducătorul acestuia în persoana martorului P.M.C. Cu ocazia controlului efectuat în interiorul taxiului, dar şi în portbagaj, au fost găsite cele două genţi sustrase din autoturismul VW Touareg şi bunurile pe care acestea le conţineau”, a precizat procurorul Alina Comăniţă, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Cei doi indivizi au fost prezentaţi magistraţilor cadrul Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă, fiind emis mandatul de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Lupul, paznic la stână

Într-un alt caz, procurorii au început urmărirea penală  faţă de Mihai Butacu, şi el acuzat de  furt calificat.

La începutul anului 2016, Butacu a fost angajat ca zilier instalator la SC R.S. S.R.L, pe şantierul unui bloc de locuinţe situat în Braşov, pe str. Avram Iancu nr. 32. Pe şantierul respectiv îşi desfăşoară activitatea angajaţi ai mai multor societăţi comerciale responsabile cu diverse lucrări. Acestea şi-au amenajat în clădirea în curs de amenajare câte o încăpere folosită pentru depozitat sculele şi salopetele de lucru.

În ziua de 10 februarie 2016, după încheierea activităţilor pe şantier, sculele şi uneltele folosite de către angajaţii S.C. C.C. S.R.L. au fost depozitate în magazia amenajată la etajul 2 de această societate, care a fost îcnuiată cu un lacăt.

În dimineaţa următoarei zilei, în jurul orei 6.40, un bărbat purtând căciulă pe cap, geacă de culoare neagră, pantaloni deschişi la culoare, având o geantă de voiaj în mâna stângă, se îndreaptă spre clădirea unde este amenajat şantierul, unde încearcă uşa de acces, care nu se deschide, după care se îndreaptă spre stânga clădirii ieşind din raza de acoperire a camerei de supraveghere. Bărbatul în cauză reapare în raza camerei la ora 6:50, cu geanta purtată pe umăr îndreptându-se spre gardul care delimitează proprietatea, în spatele unei autoutilitare parcate lângă gard. Reapare pe imagini  la ora 6.51, de după autoutilitară, fără geantă, mergând  spre clădirea şantier în interiorul căreia pătrunde pe partea dreaptă.

La ora 7.03, în partea stângă a curţii, în plan îndepărtat, apare un bărbat cu căciulă pe cap, geacă neagră, pantaloni deschişi la culoare, cu statură şi mers asemănător bărbatului care intrase în curte în jurul orei 6.40. Acest bărbat se aproprie de poarta şantierului şi implicit de camera de supraveghere şi astfel se observă anumite trăsături ale feţei, mustaţa şi barba şi modelul căciulii de pe cap. Bărbatul are mai multe cabluri pe braţul drept şi peste umăr, duce în mâna dreaptă o cutie dreptunghiulară tip suport unealtă electrică, cu inscripţie ilizibilă, iar în mâna stângă duce un obiect voluminos neregulat cu caracteristicile unei drujbe. Continuându-şi drumul spre poarta şantierului, bărbatul iese din raza camerei de supraveghere.

A doua zi, ajungând pe şantier în jurul orei 7.15, s-a constatat că persoane necunoscute au desprins uşa cu tocul aferent de la magazia aparţinând S.C. C.C. S.R.L.  şi de acolo au sustras mai multe bunuri, respectiv un rotopercutor marca Makita, o drujbă marca Husqvarna şi 2 prelungitoare electrice, unul de 50 m şi celălalt de 15-20 m.

A fost sesizat proprietarul clădirii şi au fost vizionate imaginile surprinse de camera de supraveghere de pe şantier, fiind astfel recunoscut cel care a dat spargerea la magazia de unelte. La audieri, bărbatul şi-a recunoscut fapta.

„Inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă, fiind emis mandatul de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând din data de 13.02.2016”, a precizat procurorul Alina Comăniţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările