Cum să ai pahare curate ca lacrima. Trucuri simple de la specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lichidele colorate pătează cel mai mult paharele. FOTOShutterstock.
Lichidele colorate pătează cel mai mult paharele. FOTOShutterstock.

După spălări repetate paharele din sticlă îşi pierd din strălucire şi oricât de mult le-am spăla petele refuză să iasă. Specialiştii ne recomandă câteva trucuri pentru a avea pahare curate la lacrima.

Una dintre principalele probleme este apa dură care afectează sticla. „Apa de la robinet este tratată şi pe sticlă apar mereu depuneri de calcar. Paharele par a fi vechi şi nu mai au strălucire. Puteţi folosi oţet de mere sau amoniac dizolvat cu apă. Lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute şi apoi clătiţi bine paharele cu apă rece. Veţi observa că sunt mult mai strălucitoare“, spune Mircea Moraru, specialist firmă curăţenie.

Cum eliminaţi petele

O altă problemă frecventă o reprezintă petele care apar pe pahare de la lichide colorate. „Dacă nu le spălaţi imediat după ce aţi consumat vin roşu, siropuri de fructe sau alte lichide colorate şi concentrate, pe pahare vor rămâne pete care nu ies doar cu apă şi detergent. Este bine să folosiţi sare de lămâie sau amoniac pentru a îndepărta aceste pete. Bicarbonatul se sodiu este şi el foarte eficient în spălarea paharelor şi îndepărtarea petelor. Trebuie dizolvat foarte bine în apă călduţă pentru a nu fi abraziv şi a zgâria paharele. Aceasta substanţă se aplică pe un burete cu care se spală paharele şi se clătesc foarte bine“, mai spune specialistul.

La paharele de cristal care au model ,spălatul este şi mai dificil. „Paharele cu model sunt cele mai pretenţioase. Indiferent ce aţi folosi nu puteţi ajunge cum trebuie să curăţaţi toate striaţiile. Acest tip de pahare se lasă la înmuiat în apă cu oţet de mere sau sare de lămâie cam o oră pentru că astfel toate impurităţile se desprind. Abia apoi se curăţă cu detergent de vase şi apă“, mai spune Mirceda Moraru.

Reguli simple de spălare a paharelor

Cu toţii avem obiceiul să spălăm paharele cu apă fierbinte şi să le lăsăm la uscat cu gura în jos. Lucru total greşit. „Paharele din sticlă trebuie spălate cu apă călduţă. Folosiţi burete sau lavetă, niciodată sârmă deoarece le veţi zgâria. Nici prea mult detergent nu este bun deoarece paharele devin foarte greu de clătit. Este bine să puneţi câteva picături de detergent de vase într-un lighean mare cu apă şi să le spălaţi aşa. După ce aţi clătit paharele, nu le lăsaţi la uscat cu gura în jos deoarece se formează aburi şi apar petele. Cel mai bine este să le ştergeţi imediat dpă ce le-aţi spălat cu o pânză care nu lasă scame sau cu dischete demachiante care nu sunt abrazive. După ce le-aţi şters, este bine să le ţineţi într-un loc unde praful nu poate ajunge, de preferat într-o cutie şi apoi în dulap“, mai spune specialistul. 

Pe aceeaşi temă:

Cele mai murdare lucruri din locuinţă. Care sunt obiectele le folosim zilnic fără să bănuim că sunt pline de bacterii

Trucuri simple pentru a scăpa de praful din casă şi pentru a elimina riscul de alergie. Cât de des ştergem mobila şi ce substanţe folosim

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite