Un italian şi trei libanezi, prinşi la o partidă de vânătoare ilegală cu un adevărat arsenal de arme şi sute de cartuşe

Un italian şi trei
libanezi, prinşi la o partidă de vânătoare ilegală cu un adevărat arsenal de arme
şi sute de cartuşe

Foto: IPJ Brăila

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au descoperit că vânătorii de ocazie îl introduseseră în cercul lor şi pe un tânăr din Liban, care nu era menţionat ca participant la vânătoare şi nici nu era deţinător legal de armă de foc în ţara de origine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 13 februarie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

Cu această ocazie, pe raza fondului cinegetic nr. 50 Ostroavele Brailei a fost identificat un grup de patru persoane, dintre care un cetăţean italian şi trei cetăţeni libanezi, cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani, aceştia având asupra lor patru arme de vânătoare.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că aceştia au participat la o acţiune de vânătoare pe raza fondului cinegetic în cauză. Din autorizaţia de vânătoare colectivă tip A prezentată a reieşit faptul că unul dintre membri, respectiv un tânăr de 25 de ani, din Liban, nu era menţionat ca şi participant, acesta neavând calitatea de deţinător legal de armă de foc nici în ţara de origine”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Cei patru bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri, iar pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, poliţiştii au indisponibilizat cele patru arme de vânătoare şi 442 de cartuşe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: