Exerciţiu tactic pus în scenă de pompieri. Patru persoane au fost surprinse de prăbuşirea unei construcţii, existând şi risc de expunere la substanţe periculoase

Exerciţiu tactic pus
în scenă de pompieri. Patru persoane au fost surprinse de prăbuşirea
unei construcţii, existând şi risc de expunere la substanţe periculoase

Foto: ISU Brăila

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a organizat un exerciţiu tactic de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, ce a vizat activitatea structurilor de conducere şi intervenţie pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de prăbuşiri de construcţii, instalaţii sau amenajări.

Pompierii brăileni au organizat miercuri, 14 august, un exerciţiu tactic menit să verifice capacitatea de reacţie a structurilor de conducere şi a celor operative în gestionarea unei situaţii de urgenţă. În jurul orelor 10,00, personalul din cadrul dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila este anunţat prin S.N.U.A.U. – 112, de către personalul din paza fostului combinat de celuloză şi hârtie, despre prăbuşirea unei construcţii din incinta obiectivului.

În urma detaliilor solicitate de către personalul din dispecerat cu privire la producerea evenimentului, a reieşit faptul că în urma prăbuşirii clădirii un număr de patru persoane au fost surprinse în interior şi necesită degajarea acestora de urgenţă.

”Pe timpul executării operaţiunilor de intervenţie pentru deblocarea şi degajarea persoanelor surprinse sub elementele de construcţii ale clădirii prăbuşite, comandantul intervenţiei este anunţat de către şeful turei de serviciu că în zona perimetrului afectat se simte un miros înţepător de substanţe periculoase care pune în pericol siguranţa personalului de intervenţie”, a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.Prin exerciţiul amintit s-au urmărit:

- mărirea capacităţii de reacţie şi intervenţie, nivelul dotării cu mijloace, echipamente şi utilaje necesare pentru intervenţie în cazul unui astfel de tip de risc, precum şi modul de acţiune şi cooperare al instituţiilor implicate;

- verificarea timpilor operativi de intervenţie şi capacitatea de reacţie a structurilor specializate de intervenţie stabilite prin planurile de acţiune;

- respectarea procedurilor operaţionale de intervenţie de către personalul implicat;

- gestionarea relaţionării cu mass-media.Pentru rezolvarea situaţiilor tactice create în cadrul exerciţiului au acţionat trei echipaje de intervenţie-stingere, un echipaj de primă cercetare şi evaluare CBRN, două echipaje de descarcerare, trei echipaje SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, un echipaj din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Brăila şi personalul de la locul de muncă (personal de pază).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: