Cursă infernală pe străzile Botoşaniului. Un puşti de 19 ani, probabil sub influenţa drogurilor, a gonit ca la raliu urmărit de maşinile Poliţiei

Cursă infernală pe străzile Botoşaniului. Un puşti de 19 ani, probabil sub influenţa drogurilor, a gonit ca la raliu urmărit de maşinile Poliţiei

După o cursă ca în filme tânărul bănuit că s-a urcat drogat la volan a fost blocat de poliţişti şi reţinut FOTO Cosmin Zamfirache

Un tânăr de 19 ani din Botoşani a fost protagonistul unor scene desprinse din filme.  Cu maşina lovită în mai multe locuri, botoşăneanul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. A urmat o cursă infernală pe străzile oraşului, trei echipaje urmărind autoturismul aproape un kilometru, până să-l blocheze. Tânărul şofer este bănuit că a consumat droguri înainte de a se urca la volan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi în jurul amiezii, pe străzile Botoşaniului a avut loc o urmărire ca-n filme. Trei echipaje de poliţie au luat urma unui puşti teribilist, care gonea la volanul unui bolod pentru a scăpa de oamenii legii. După aproape un kilometru, tânărul şofer a fost blocat pe Bulevardul Mihai Eminescu, înainte de a provoca o tragedie.
 
Cursă infernală prin centrul oraşului
 
În jurul orei 12.30, un poliţist botoşănean aflat în timpul liber a văzut doi tineri care ieşeau dintr-o benzinărie de la lângă Gară şi s-au urcat într-un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Cel care s-a urcat la volan, din spusele poliţistului ar fi avut un comportament bizar.
 
Mai mult decât atât maşina era avariată în două locuri. Imediat poliţistul şi-a anunţat colegii prin telefon. După ce a ieşit din benzinărie, tânărul şofer a fost atenţionat de o maşină de poliţie, oamenii legii cerându-i să tragă pe dreapta.
 
În loc să se supună, puştiul de la volan a călcat acceleraţia şi a plecat în trombă pe Bulevardul Mihai Eminescu, o zonă foarte aglomerată. A urmat o cursă pe viaţă şi pe moarte. Poliţiştii care au solicitat întăriri au reuşit să–l blocheze pe şofer în apropierea Muzeului Judeţean. 
 
Şofer bănuit că s-a drogat
 
După ce maşina a fost blocată, poliţiştii au stat zeci de minute până când şoferul a coborât din maşină. Acesta era vizibil derutat şi nu avea la el permisul de conducere. Scos în cele din urmă din maşină, tânărul de 19 ani, a fost testat cu aparatul etilotest.
 
Culmea, deşi avea un comportament bizar şi se exprima cu greutate, rezultatul a fost zero. Poliţiştii au bănuit că acesta s-a drogat înainte să se urce la volan, l-au reţinut şi l-au dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Din evidenţele Poliţiei reiese că botoşăneanul, care are permis de un an de zile, s-a bucurat de ele doar patru luni. În momentul de faşă permisul acestuia este suspendat, fiindcă a mers cu maşina pe contrasens.
 
Anterior şoferul a mai avut odată suspendat carnetul, pentru trei luni de zile. Maşina tânărului a fost dusă la Poliţie pentru cercetări, urmând ca şoferului să i se întocmească dosar penal pentru că nu a oprit la control şi dacă se va costata că a condus drogat, pentru consum de droguri la volan. Poliţiştii urmează să verifice, unde şi-a avariat tânărul maşina, sau dacă a mai fost implicat în alte accidente rutiere astăzi.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările