Caz ciudat de COVID-19 în România. Cum a fost posibil ca un bebeluş să fie pozitiv, iar mama să scape de infecţie

Caz ciudat de COVID-19 în România. Cum a fost posibil ca un bebeluş să fie pozitiv, iar mama să scape de infecţie

Spitalul de pediatrie din Botoşani FOTO botosaneanul.ro

Un caz ciudat de COVID-19 a fost depistat la Botoşani. Un copil sugar de numai o lună a fost depistat pozitiv la coronavirus. Mama acestuia, în schimb, deşi stă permanent lângă cel mic şi îl alăptează nu a luat virusul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mama, de 19 ani, a ajuns la spitalul din Botoşani, cu fetiţa de o lună şi o săptămână, vineri. A fost internată la Secţia de Pediatrie, bebeluşul fiind depistat cu icter. Ambii au fost testaţi pentru noul coronavirus, la intrarea în spital. Rezultatele au venit însă cu o surpriză uluitoare. 

Copilul era pozitiv în timp ce mama avea rezultatul negativ spune botosaneanul.ro. Cazul i-a pus pe gânduri şi pe medici. Şi asta în condiţiile în care mama şi copilul au contact, fără mască sau alte metode de protecţie, aproape non-stop. Fetiţa a fost transferată imediat la Secţia de Boli Infecţioase. 

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate cred că bebeluşul s-ar fi infectat de la nişte rude venite din Suceava, să-l vadă. ”Au intrat în contact cu bunica şi mătuşa din Suceava. Presupun că de acolo contaminarea”, a declarat pentru botosaneanul.ro, Monica Adăscăliţei, şefa DSP Botoşani. Interesant este că şi mama fetiţei a intrat în contact cu rudele venite din Suceava, dar nu s-a infectat. Deocamdată medicii nu-şi explică cum a fost posibil.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: