TIR încărcat cu lemne, făcut praf de tren la o trecere cu calea ferată din Bistriţa. Cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri

TIR încărcat cu lemne, făcut praf de tren la o trecere cu calea ferată din Bistriţa. Cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri

Tracficul este blocat pe calea ferată, dat şi pe DJ 172 A. FOTO: Ziar de Bistriţa

Accidentul a avut loc joi, 18 aprilie, la prânz, la o trecere cu calea ferată din localitatea bistriţeană Beclean. Nu există victime, însă cinci oameni, dintre care trei copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un TIR care transporta lemne a fost lovit  în Beclean, judeţul Bistriţa Năsăud, la trecerea la nivel cu calea ferată spre Nuşeni, notează Ziar de Bistriţa. 

Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, cinci călători din tren au suferit răni uşoare, iar şoferul tirului a rămas încarcerat în cabină. Totodată, primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii. La această oră traficul este blocat  pe calea ferată, dar şi pe DJ 172 A. 

La faţa locului au ajuns reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite.
 
„În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea tirului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, două trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar aflat la faţa locului intervine operativ în zona feroviară şi acorda tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor întreprinse în zona accidentului, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Dej – Beclean pe Someş să fie reluată în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanţii CFR.
 
Informaţiile au fost confirmate şi de Poliţia Bistriţa-Năsăud. „La faţa locului, poliţiştii de la Rutieră şi cei de la Transporturi Feroviare din Beclean acţionează pentru acordarea de sprijin victimelor. Vor fi efectuate cercetări care vor stabili cauza şi împrejurările în care a avut loc evenimentul”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: