Idee inedită de business. Cum arată buchetele comestibile, în care florile sunt înlocuite cu fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Moldova, care s-au mutat în Bistriţa, revoluţionează buchetele de flori, înlocuind plantele cu fructe. Buchetele „comestibile” realizate de cei doi costă cam cât cele compuse din flori şi pot fi oferite ca şi cadou sau pot fi folosite la evenimente speciale.

Andreea Cojocea are 26 de ani şi este din Iaşi, iar iubitul ei Cosmin Niculiţă are 22 de ani şi este din Vatra Dornei. Cei doi s-au mutat în urmă cu doi ani în Bistriţa, după ce Cosmin a primit o ofertă la o fabrică din municipiu şi a acceptat-o fără să stea pe gânduri.

Andreea a lucrat şi ea o perioadă la o cofetărie, unde a furat din secretele pregătirii şi păstrării fructelor folosite pentru evenimente. Din dorinţa de a oferi mamei sale un cadou special, pe care să nu-l arunce după câteva zile, cum este cazul florilor, Andreea şi Cosmin au experimentat şi au ajuns la aceste buchete din fructe. 

„Am vrut să facem un cadou mai special, ceva pe care cei care îl primesc să nu fie nevoiţi să-l arunce, cum se întâmplă adesea cu florile. Am căutat pe Internet iniţial altceva, însă mi-a atras atenţia ideea aceasta cu fructele. Primele buchete au fost realizate pentru mamele noastre”, povesteşte Andreea.

Văzând reacţia celor din jur, cei doi tineri s-au hotărât să transforme buchetele comestibile într-un business. Cei doi le oferă amatorilor de fructe posibilitatea să ofere astfel de cadouri apropiaţilor, dar organizează şi baruri de fructe, sub formă de buchet sau ghiveci la evenimente.

Au stricat kilograme întregi de fructe experimentând

Deşi Andreea a avut ocazia să înveţe câteva dintre secretele fructelor la cofetăria la care a lucrat, profesor i-a fost Internetul. Cei doi au urmărit zeci de tutoriale, în alte ţări acest concept fiind destul de dezvoltat.

„Din câte ştiu ideea vine din America, acolo lucrurile au evoluat mult. La noi în ţară nu sunt mulţi care fac aşa ceva. În Transilvania cred că suntem singurii”, a precizat Cosmin.

Pentru a fixa fructele, cei doi se folosesc de beţe lungi din lemn. Pentru a se asigura că buchetele sau ghiveciul nu se strică în timpul evenimentului, cei doi trebuie să echilibreze foarte bine fructele.

Andreea a găsit o soluţie şi pentru fructele care se oxidează sau care se strică repede, cum sunt merele, perele sau căpşunii dacă nu sunt ţinute la rece: le îmbracă în ciocolată neagră, alba sau diferite glazuri. 

image

În cazul evenimentelor, cei doi recomandă buchetele din fructe tăiate, pentru că sunt consumate mai uşor, iar în cazul cadourilor fructe întregi. Clienţii pot să-şi aleagă ei fructele care vor fi folosite pentru cadouri, ţinând cont de preferinţele celor la care ajung acestea.

Un buchet comestibil are cam acelaşi preţ cu unul din flori

Culmea, preţul unui buchet comestibil nu este diferit de cel al unui buchet cu flori. Acesta porneşte de la 50 de lei şi ajunge până la 150 de lei, în funcţie de câte persoane urmează să se înfrupte din buchetul dulce.

În ciuda faptului că au început acest business de puţin timp, primele buchete fiind realizate în luna februarie a acestui an, cei doi deja au avut comenzi şi au organizat baruri de fructe cu buchete la mai multe nunţi din Vatra Dornei şi Bistriţa. 

Un buchet folosit pentru barurile de fructe poate să ajungă şi la 3-4 kilograme greutate, în funcţie de numărul de persoane care urmează să le consume. Acestea rezistă şi 48 de ore, dacă sunt ţinute la o temperatură potrivită. 

image

Cei doi recunosc că pot folosi doar în jur de jumătate din fructele pe care le cumpără. Asta pentru că buchetele pe care le realizează trebuie să fie în primul rând aspectuoase, iar fructele folosite perfecte. 

Un buchet se realizează în jumătate de oră, iar pentru evenimentele de zi, cei doi trebuie să renunţe la somn şi să lucreze noaptea, pentru a putea livra buchete din fructe proaspete încă de la primele ore ale dimineţii. 

Vă mai recomandăm:

Cum să te îmbogăţeşti pe Amazon.com. Tinerii români care te învaţă cum se face profit pe cea mai mare platformă de comerţ electronic din lume

Cum au reuşit o bunică şi un nepot din Ardeal să pună pe picioare o afacere cu „gustul copilăriei”. Cei doi i-au cucerit pe clienţi

Cum a reuşit un licean din Bistriţa să-şi facă o afacere care, în doar trei luni, i-a adus profit, angajaţi şi mulţi clienţi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite