60 de militari români sunt blocaţi pe perioadă nedeterminată în Germania, unde trebuie să aibă grijă de tancurile româneşti

60 de militari români sunt blocaţi pe perioadă nedeterminată în Germania, unde trebuie să aibă grijă de tancurile româneşti

62 de mijloace tehnice au rămas în Germania pentru că nu pot tranzita Ungaria, unde se lucrează la calea ferată FOTO: Dan Boban

60 de militari din trei judeţe sunt blocaţi pe perioadă nedeterminată în Germania, unde trebuie să aibă grijă de tancurile româneşti cu care au participat la un exerciţiu militar. Tehnica militară nu poate fi adusă în ţară, pentru că pe teritoriul Ungariei se lucrează la calea ferată, care urma să fie folosită pentru transport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse din interiorul Armatei Române au precizat pentru Adevărul că 60 de militari din trei judeţe sunt blocaţi pe o perioadă nedeterminată în Germania. Asta pentru că 62 de mijloace tehnice care aparţin Armatei Române au rămas în Germania. Informaţia a fost în cele din urmă confirmată de către reprezentanţii Brigăzii 81 Mecanizale „General Grigore Bălan” Bistriţa. 
 
Militarii români au participat, cu propriile mijloace tehnice, la exerciţiile multinaţionale SABER JUNCTION 17 şi COMBINED RESOLVE -8 la baza militară Hohenfels, din Germania. Exerciţiile s-au desfăşurat în perioada 21 aprilie – 15 iunie. 
 
De vină pentru acest blocaj care ţine militari din trei judeţe în Germania ar fi lucrările la calea ferată din Ungaria, pe care urmează să o tranziteze mijloacele militare.  
 

Militarii rămân să „păzească” tancurile, dar au masa şi cazarea asigurate 

 
„Ca urmare a notificării transmise de către reprezentantul transportatorului german DB SHANKER, perioada de dislocare a personalului şi tehnicii Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani” s-a amânat până la o dată ulterioară. Motivul îl constituie faptul că pe teritoriul Ungariei se lucrează la terasamentul de cale ferată la graniţa cu Austria. În prezent, în baza militară Hohenfels se găsesc un număr de 60 de militari şi 62 de mijloace tehnice”, a precizat locotenent colonel Cristian Mareş, din cadrul Brigăzii 81 Mecanizate Bistriţa, într-un răspuns la solicitarea Adevărul.ro. 
 
Acesta a mai spus că militarii care încă se află în Germania vor fi plătiţi pentru această perioadă petrecută departe de casă. De asemenea, aceştia beneficiază şi de masă şi cazare. 
 
Doar de la Bistriţa, au participat la exerciţiul militar în cauză 400 de militari. În total, exerciţiul a reunit 3.400 de militari din 6 ţări membre NATO – România, Statele Unite ale Americii, Albania, Lituania, Slovenia şi Ungaria.
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările