Aproximativ 25.000 de militari din 23 de ţări aliate participă în iulie la cel mai mare exerciţiu multinaţional din regiunea Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 25.000 de militari din 23 de ţări aliate şi partenere vor participa, în perioada 11 - 20 iulie, la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), care se va desfăşura pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei. Potrivit Ministerului Apărării, Saber Guardian este un exerciţiu anual, iar SG17 va fi cel mai amplu organizat până acum.

„Redislocarea masivă a unor militari aparţinând Brigăzii 3 Blindate din cadrul Diviziei 4 Infanterie a SUA din Europa şi deplasarea Regimentului 2 Cavalerie al SUA de la Vilseck, Germania, în diverse locuri de desfăşurare din cadrul ariei de operaţii întrunite din Ungaria, România şi Bulgaria vor constitui principalele acţiuni în cadrul exerciţiului. Mai mult, SG17 va include antrenamente de stat major şi de trageri de luptă, forţări de cursuri de apă, precum şi evacuarea medicală şi tratamentul răniţilor", precizează MApN.

Sursa citată adaugă că în marja SG17 sunt planificate şi alte acţiuni şi evenimente de sprijin, în zilele premergătoare sau ulterioare exerciţiului. Pentru mărirea eficacităţii acestuia, SG17 va fi sprijinit de câteva exerciţii de mai mică amploare ale SUA şi ţărilor partenere şi aliate din Europa care vor avea loc, în vara acestui an, în regiunea Mării Negre, facilitându-se, în acest mod, execuţia unei game largi de acţiuni militare pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în zonă, contribuind astfel la întărirea posturii de descurajare.

MApN mai informează că exerciţiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. SG17 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional cu forţele naţiunilor aliate şi partenere.

În total, în regiunea Mării Negre se vor desfăşura, în acest an, 18 exerciţii internaţionale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari din 23 de ţări aliate şi partenere, SG17 fiind cel mai mare şi mai complex dintre acestea. Împreună, aceste exerciţii urmăresc să demonstreaze capabilităţile întrunite şi multinaţionale superioare ale SUA, aliaţilor şi partenerilor şi evidenţiază coeziunea, unitatea şi solidaritatea acestora în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite