Zeci de carduri europene de sănătate, eliberate zilnic în Maramureş

Zeci de carduri europene de sănătate, eliberate zilnic în Maramureş

În Maramureş se eliberează minim 40 de carduri în fiecare zi Foto: Mediafax

Maramuresenii au luat cu asalt Casa de Asigurări de Sănătate. Odată cu ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii europene, zeci de persoane cer zilnic eliberarea cardului european de sănătate, necesar înaintea plecării în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Deşi numărul maramureşenilor care au ales să muncească în străinătate a fost mereu mare, ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii în Uniunea Europeană pare să ducă la o creştere accentuată a celor dornici să îşi găsească un loc de muncă înafara graniţelor. De la începutul anului, în fiecare zi, peste 40 de carduri europene de sănătate au fost eliberate de Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, iar numărul acestora continua să crească.
 
Cardurile se elibereaza pe baza unui act care să dovedească calitatea de asigurat a solicitatului şi a unei cereri tip. Acesta este necesar pentru a beneficia de intervenţii de urgenţă în statele membre UE. Durata de eliberare a acestora este de 2-3 zile de la depunerea cererii. 

Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările