Focar de infecţie COVID-19 la un cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice: 38 de persoane confirmate

Focar de infecţie COVID-19 la un cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice: 38 de persoane confirmate

38 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2 la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Baia Sprie. Primele cazuri au fost depistate în data de 13 septembrie, când nouă persoane au fost confirmate a fi pozitive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a confirmat focarul existent la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Mare. Cele 29 de noi cazuri au fost confirmate la beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială dar şi la angajaţi. Este vorba despre un asistent medical şi două persoane auxiliare sanitare. 
 
”Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a declarat focar la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie. Toate aceste persoane au fost mutate şi izolate în cadrul centrului rezidenţial şi beneficiază de asistenţă medicală zilnică, asigurată de personal medical în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş. Contacţii direcţi au fost carantinaţi. Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a dispus efectuarea dezinfecţiei şi au fost luate toate măsurile de protecţie individuală”, au transmis reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. 
 
De asemenea, se efectuează anchetă epidemiologică. 
 
Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările