Drumul cu zeci de accidente, bântuit de fantome. „Spiritele vin să ceară sufletele altor oameni“

Drumul cu zeci de accidente, bântuit de fantome. „Spiritele vin să ceară sufletele altor oameni“

Locul „bântuit” de spirite. FOTO: Captură Google Maps

Zeci de accidente au loc pe un drum european din Maramureş, la aproximativ zece kilometri de Baia Mare, într-o intersecţie care nu este presemnalizată. În timp ce poliţiştii spun că accidentele au loc din cauza vitezei excesive şi a neacordării de prioritate, localnicii cred că locul este blestemat.


La intersecţia Drumului European E58 cu Drumul Judeţean 193 au loc zeci de accidente de circulaţie. Viteza excesivă, dar şi nerespectarea indicatoarelor din zonă îi fac pe şoferi să devină victime sigure ale accidentelor de circulaţie.
 
Nu există săptămână fără accidente în zonă
 
Înainte de intersecţie, cei care vin din localitatea Hideaga şi vor să se încadreze pe tronsonul Drumului European E58 trec de o linie de cale ferată. Mulţi dintre şoferi însă nu se asigură şi ajung astfel să producă accidente grave. „În medie, se produc săptămânal şi 3-4 accidente de circulaţie în zonă. De cele mai multe ori cauza acestora o reprezintă viteza excesivă, dar şi nerespectarea indicatorului de cedare a trecerii pentru conducătorii auto care vin dinspre localitatea Hideaga, pe DJ 193”, au arătat poliţiştii de la Serviciul Rutier.
 
„Locul ăsta e blestemat“
 
În timp ce oamenii legii au o explicaţie pentru producerea numărului mare de accidente, localnicii vorbesc despre un loc bântuit de spirite. 
 
„Locul ăsta este blestemat! Au murit atâţia oameni că parcă vin să ceară sufletele altor oameni”, a spus Mirela. „Zici că săptămânal cineva trebuie să pătească ceva aici. Numai un spirit rău poate fi”, crede şi Ionel R. 
 
Unii conducători auto sunt de părere însă că locul „blestemat” poate să devină unul sigur pentru circulaţie dacă în intersecţie s-ar amplasa un sens giratoriu.
 
„Cu siguranţă soluţia este un sens giratoriu! Cel care are competenţa ar salva viaţa multora. Este extraordinar de proastă presemnalizarea şi semnalizată intersecţia în special la intrarea dinspre Baia Mare, derutează intrarea spre Hideaga şi când realizează direcţia greşită ajung in şanţ sau pe acostamentul căii ferate”, spune Viorel G. 
 
„Foarte mulţi şoferi ies direct pe banda I, tăind calea celor de pe drumul european”, a mai spus un alt şofer. 
   
Citeşte şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: